Erkeklerde kafa terlemesi neden olur?

İçindekiler:

  1. Erkeklerde kafa terlemesi neden olur?
  2. Aşırı terlemenin sebebi nelerdir?
  3. Vücutta enfeksiyon varsa terleme yapar mı?
  4. Terlemek için hangi bölüme gidilir?
  5. Hangi kanser türü aşırı terleme yapar?

Erkeklerde kafa terlemesi neden olur?

Kafa bölgesinde ortaya çıkan kokusuz terlemenin nedeni olarak troid hormonlarındaki işlev bozuklukları sebep olmaktadır. Kişinin sıkça banyo yapması terlemeyi azaltan ve koku oluşumunu ortadan kaldıran etkenlerdendir. Aşırı kafa terlemesi bazen vücudun doğal bir tepkisidir bazen de kendi başına bir sağlık sorunudur.

Aşırı terlemenin sebebi nelerdir?

Aşırı terlemeye çoğunlukla hormonal hastalıklar neden olur. Terleme metabolizmanın bir sonucu olarak ortaya çıktığından özellikle vücut metabolizmasını hızlandıran hastalıklar öncelikle araştırılmalıdır. Tiroid bezinin aşırı çalışması yani hipertiroidi en sık aşırı terlemeye neden olan sistemik hastalıktır.

Vücutta enfeksiyon varsa terleme yapar mı?

Bunlar: Enfeksiyon hastalıkları: Ateşli hastalıklarda ateş, ani ve çok miktarda terleme ile düşebilir, özellikle zatüre, sıtma, tifo ve bademcik iltihaplanmalarında bu olay görülür. Hipertiroidi denilen tiroid bezinin aşırı çalışması da aşırı terlemenin bir nedenidir.

Terlemek için hangi bölüme gidilir?

Bu nedenle dermatoloji bölümüne gitmek gerekir. Özellikle terlemeler genel ve ya gece terlemesi olduğu takdirde göğüs cerrahisine ve ya iç hastalıkları bölümüne başvurmaları gerekir. Bu doktorlara gidildiği takdirde hastalığın tanısı konularak gerekli tedaviye başlanır.

Hangi kanser türü aşırı terleme yapar?

Nöroendokrin tümörler, böbrek üstü bezi (adrenal) kanseri, böbrek kanseri, lenfoma ve lösemide gece terlemeleri sıklıkla görülür, ki bunlar görece nadir görülen kanser türleridir. Bununla birlikte prostat kanserinde de gece terlemeleri bildirilmiştir.