Hamile iken alttan muayene yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Hamile iken alttan muayene yapılır mı?
  2. Gebeliğin ilk ayında alttan muayene olur mu?
  3. Gebelikte vajinal ultrason neden yapılır?
  4. Hamile olduğunu öğrendikten sonra ne zaman doktora gidilmeli?

Hamile iken alttan muayene yapılır mı?

Hamileliğin ilk trimesterinde bebeğin sağlık durumunu ve kalp atışlarını daha net değerlendirmek için vajinal muayeneye gerek duyulabilirken, ilerleyen haftalarda şüphelenilen başka durumların varlığında detaylı analiz yapılabilmesi için de 'alttan muayene' olarak bilinen vajinal muayene tercih edilebilir.

Gebeliğin ilk ayında alttan muayene olur mu?

Özellikle hamilelikte, kanama gibi bir durum oluşursa, vajinal olarak bakılmadan, kesin bir fikir verilmesi mümkün değildir. Hamileliğiniz sırasında, hiç korkmadan ve çekinmeden vajinal muayene yaptırabilirsiniz.

Gebelikte vajinal ultrason neden yapılır?

Vajinal Ultrason Neden Yapılır? Vajinal ultrason tanımlanamayan vajinal kanamaların, pelvik bölge ağrılarının, dış gebeliğin, kısırlığın, yumurtalık kistlerinin, iyi huylu tümörlerin teşhisi ve rahim içi araç yerleştirilmesi öncesi kontrol amacıyla yapılabilir.

Hamile olduğunu öğrendikten sonra ne zaman doktora gidilmeli?

İlk doktor muayenesine ne zaman ve hangi sıklıkta gidilmeli? Hamilelik belirtileri olduğunda veya testler olumlu çıktığında doktora gidilmeli. Kontrollerin sıklığı için bir standart yok. Ancak 12-13-21 ve 24'üncü haftalarda ve doğum öncesi dönemlerde doktorunuza gidin.