TÜRSAB tatil meleği nedir?

İçindekiler:

  1. TÜRSAB tatil meleği nedir?
  2. TÜRSAB ne iş yapar?
  3. TÜRSAB Şikayet Nasıl Yapılır?
  4. Seyahat acentaları nereye şikayet edilir?
  5. Seyahat firmaları nereye şikayet edilir?
  6. Seyahat acentası işletme belgesi nasıl alınır?
  7. A grubu seyahat acentası işletme belgesi nedir?

TÜRSAB tatil meleği nedir?

TURSAB Tatil Meleği nedir ve ne işe yarar? Tatil Meleği, işletme belgesine sahip yasal yükümlülüklere karşı sorumlu davranan ve tüm yükümlülükleri yerine getiren seyahat acentaları kaçak acentalardan ayırt etmeyi kolaylaştıran ve böylece müşterilerin sık düştüğü mağduriyetin önüne geçen bir önlem sistemidir.

TÜRSAB ne iş yapar?

TÜRSAB'ın amacı, seyahat acentalığı mesleğinin ve faaliyet alanının temeli olan Türk Turizm sektörünün gelişimine katkıda bulunmaktır. ... TÜRSAB, hem yönetim hem de denetim görevi üstlenerek seyahat acentalarının belli bir hizmet kalitesinde hizmet vermesini sağlamaktadır.

TÜRSAB Şikayet Nasıl Yapılır?

İlgili şikayetler "444 45 50" ve "0212 259 84 04" numaralı telefonlardan ya da "tursab@tursab.org.tr" elektronik posta vasıtasıyla TÜRSAB'a ulaştırılabilecek.

Seyahat acentaları nereye şikayet edilir?

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İletişim Merkezi (KTBİM ALO 176), T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gelecek her türlü talep, şikâyet, görüş, öneri, ihbar ve soruları etkin ve hızlı çözüme kavuşturmak amacıyla “vatandaş memnuniyeti” odaklı olarak yaklaşık dört yıldır faaliyet göstermektedir.

Seyahat firmaları nereye şikayet edilir?

Alo "176" Turizm İhbar ve Şikayet Hattı

Seyahat acentası işletme belgesi nasıl alınır?

Seyahat acentası işletme belgesi almak isteyen tüzel kişiler, bir dilekçe ve varsa isim tesciline ilişkin belge ile seyahat acentası unvanı almak üzere T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurur.

A grubu seyahat acentası işletme belgesi nedir?

a) A Grubu Seyahat Acentası: Tüm seyahat acentalığı hizmetlerini yapar. b) B Grubu Seyahat Acentası: Kara, deniz ve hava ulaştırma araçlarına ilişkin rezervasyon ve bilet satışı hizmetleri ile A grubu seyahat acentalarının düzenledikleri turların biletlerinin rezervasyonunu ve satışını yapar.