Açlık kan şekeri Yuksekse ne yapilmali?

İçindekiler:

  1. Açlık kan şekeri Yuksekse ne yapilmali?
  2. Açlık kan şekeri nasil yapilir?
  3. Şeker hastaları uzun süre aç kalırsa ne olur?
  4. Açlıktan şeker yükselir mi?

Açlık kan şekeri Yuksekse ne yapilmali?

İnsülin kullanmayan hastalar, kan şekerlerinin yükselmesi durumunda bol su içmelidir. Hiperglisemi görüldüğünde vücut kandaki fazla glukozu idrar ile birlikte vücuttan atma eğiliminde olduğundan, hastalar sık sık idrara çıkar. Bu durumda bol sıvı alımı, kandaki şeker oranının azalmasına yardımcı olur.

Açlık kan şekeri nasil yapilir?

Her iki test içinde bir gece boyu süren açlık gereklidir. Açlık kan şekeri için kahvaltı yapmadan önce kan şekeri ölçülür. OGTT'de ise açlık ve glikozdan zengin içeçek içildikten sonra 2. saatte tekrar şeker ölçümü yapılır.

Şeker hastaları uzun süre aç kalırsa ne olur?

Şeker hastalarının gün içinde az ve sık yemek yemeleri, kan şekeri düzeylerini belirli bir seviyede tutabilmeleri için büyük önem taşıyor. Oruç nedeniyle uzun süre aç kalmak, kan şekeri seviyesinin tehlikeli sınırlara düşmesine neden olarak “Hipoglisemi” ataklarına yol açabiliyor.

Açlıktan şeker yükselir mi?

Açlık kan şekeri seviyesinin 100 mg / dL'den (5.6 mmol / L) az olması normaldir. Açlık kan şekeri seviyesi 1 mg / dL (5.6 ila 6.9 mmol / L) olarak kabul edilir. İki ayrı testte 126 mg / dL (7 mmol / L) veya daha yüksekse, diyabetiniz vardır.