Adak kesmenin şartları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Adak kesmenin şartları nelerdir?
  2. Adak adarken nasıl niyet edilir?
  3. Adak icin ne kesilir?
  4. Adak kurbanı nasıl yapılır?
  5. Adak ne zaman yerine getirilir?

Adak kesmenin şartları nelerdir?

Adakta bulunacak kişinin niyet etmesi gerekmektedir. Adağın geçerliğinin olması için adakta bulunan kişinin Müslüman olması, akıl sağlığının yerinde olması ve ergenlik çağına erişmiş olması gerekmektedir. Adağın insan veya bir eşya için kesilmesi kabul edilmez. Allah'a verilenler için şükür amaçlı kesilmelidir.

Adak adarken nasıl niyet edilir?

Adak orucunda önemli olan Allah'a karşı verilen söz ve şartın yerine gelmesi ile beraber niyetin gerçekleştirilmesidir. Adak orucu niyeti, Niyet ettim Allah rızası için üzerime almış olduğum adak orucunu tutmaya, şeklinde niyet edilir.

Adak icin ne kesilir?

Adak, kelime anlamı itibarıyla bir şeyin gerçekleşmesi için adanan, gerçekleştikten sonra kesilen kurbandır. Adak kişi üzerinde farz değildir, ancak adak adandıktan sonra onun yapılması vacip olarak kabul edilir.

Adak kurbanı nasıl yapılır?

Kesecek olan kişi adak sahibine 3 kez sorup onayını alır. Sonrasında ise kesecek olan kişiyle birlikte dua okunur. Dua okunduktan sonra 3 kez 'Bismillah Allahu Ekber' denir ve adak kurbanı kesilir. Bu kurallar adak kurbanı için geçerlidir.

Adak ne zaman yerine getirilir?

Adağın zamanı yoktur. Kişinin dileği olduğundan itibaren verdiği söz, üstünde borç olarak kalır. Elbette bir an önce dediğini yapması iyidir.