Otobüs fobisi nedir?

İçindekiler:

  1. Otobüs fobisi nedir?
  2. Agora fobi ne?
  3. Agorafobi bozukluğu nedir?
  4. Agorafobi Tedavisi nedir?
  5. Agorafobi geçer mi?

Otobüs fobisi nedir?

„Agorafobi“ (eski yunanca) teriminin tercümesi „alan korkusu“dur. Mağdur kişi, evi terketmekten, kamuya açık yerlerde bulunmaktan, alışveriş merkezlerine veya dükkanlara girmekten, kalabalık içerisinde, sinemalarda veya dar ve kapalı odalarda bulunmaktan, ya da trenle, otobüsle veya uçakla seyahat etmekten korkar.

Agora fobi ne?

Agorafobi, bir tür kaygı bozukluğudur. Agorafobisi olan bir kişi, bildiği veya güvenli olduğunu düşündüğü ortamlardan ayrılmaktan korkar. Agorafobili kişiler, şiddetli vakalarda evini tek güvenli ortam olarak görür; günlerce, aylarca hatta yıllarca evlerinden çıkmaktan kaçınabilirler.

Agorafobi bozukluğu nedir?

Agorafobi ise kelime anlamı olarak alan korkusu anlamına gelmektedir. Bu korku, kişinin bir alana sıkışmış hissi yaratttığı, utanılacak bir duruma düşecekmiş gibi düşündüğü, panikletip, bulunduğu ortamdan çıkamayıp, kaçamayacakmış gibi gelen bir anksiyete bozukluğu olarak tanımlanmaktadır.

Agorafobi Tedavisi nedir?

Agorafobinin Tedavisi Agorafobi tedavisi genellikle hem psikoterapi hem de ilaç tedavisini içerir. Biraz zaman alabilir, ancak tedavi iyileşmeye yardımcı olacaktır. Psikoterapi, anksiyete belirtilerini azaltmayı, hedefler belirlemeyi ve pratik beceriler öğrenmek için bir terapistle çalışmayı içerir.

Agorafobi geçer mi?

Bu rahatsızlıkla alakalı merak edilen en önemli konulardan biri de “Agorafobi geçer mi?” sorusunun cevabıdır. Agorafobi, kendi kendine geçebilecek bir rahatsızlık değildir. Ancak tedavi edilmesi durumunda elbette ki geçmektedir.