Diz kapağı incelmesi neden olur?

İçindekiler:

  1. Diz kapağı incelmesi neden olur?
  2. Patellar Kartilaj incelmesi nedir?
  3. Artiküler kartilaj ne demek?
  4. Artroskopi kaç günde iyileşir?

Diz kapağı incelmesi neden olur?

Diz Kapağı İnceliği Neden Olur? Diz kapağı inceliği patellanın sürekli olarak ağırlığa maruz kalması ile aşınması sonucunda oluşur. Patellaya binen yük bu dokunun yok olmasına bile neden olabilir. Başlarda kişiyi çok fazla rahatsız etmese bile ilerleyen dönemlerde çok şiddetli ağrılara neden olur.

Patellar Kartilaj incelmesi nedir?

Kondromalazi patella, diz kapağı kıkırdağında yumuşama veya diz kapağında kireçlenme olarak açılanabilir. Bu sorun diz kapağı kemiği olan patellanın alt yüzeyinde bulunan kıkırdak tabakanın bozulması ve yumuşaması ile kendini gösterir.

Artiküler kartilaj ne demek?

Artiküler kartilaj, hyalin kartilajın özelleşmiş bir tipidir. Yük taşıyan eklem yüzlerinde bulunur. Adından da anlaşılacağı gibi diğer kartilaj dokulardan daha fazla fibril içerir. Fonksiyon olarak yoğun düzensiz bağ dokusu ile artiküler kartilaja benzer.

Artroskopi kaç günde iyileşir?

Klasik cerrahi ile yapılan menisküs ameliyatı iyileşme süresi 4-8 hafta arasındadır. Gelişmiş bir cerrahi yöntem olan artroskopi girişimiyle yapılan menisküs ameliyatı sonrası ise hastalar 1-2 hafta içerisinde normal hayatına dönebilir.