Vesvese günahı nedir?

İçindekiler:

  1. Vesvese günahı nedir?
  2. Takıntı hastalığı vesvese midir?
  3. Şeytanın vesvesesi ne demek?
  4. Vesvese vermek ne demek?
  5. Vesveseden nasıl kurtulunur?

Vesvese günahı nedir?

Vesvesenin günahı yoktur. Kişi kendisine gelen vesveselerden dolayı dinen mesul sayılmaz.Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) şu hadis-i şerifleri açıktır. “Vesvese imanın ta kendisidir.”

Takıntı hastalığı vesvese midir?

Genel hatları ile bakıldığında psikolojide karşılığı obsesif davranış bozukluğudur. Dini literatürde vesvese halk arasında da takıntı veya kuruntu diye isimlendirilen bir hastalıktır. Bu hastalık düzenci ve mükemmeliyetçi insanları şeytanın alt ettiği bir oyundur.

Şeytanın vesvesesi ne demek?

Kesin, katkısız iman Nâs sûresinde kişiyi ısrarla günah işlemeye kışkırtması sebebiyle şeytandan vesvâs diye söz edilir. Hadislerde vesvese kavramı daha çok şeytan tarafından insanın içine atılan ve onun imanına zarar vermeyi amaçlayan tehlikeli soruları, düşünceleri belirtir.

Vesvese vermek ne demek?

Vesvese Arapça kökenli bir sözcüktür ve kuruntu ile eş anlamlıdır. Vehim ile aynı kökten gelen kelime, kişinin hiçbir gerçekliğe ve temele dayanmayan duygulara kapılması anlamına gelir. Vesvese hiçbir zaman gerçekleşmemiş ve gerçekleşmeyecek olan şeyleri düşünmek anlamında da kullanılır.

Vesveseden nasıl kurtulunur?

Vesveseden kurtulmak için dünyalık işlerden uzak durup bol bol Allah (c.c) anılmalı, kalp ile dil zikir içerisinde olmalıdır. Vesveseden kurtulmanın bir diğer yolu da o konu ile ilgili çok derin bir bilgiye sahip olmakla iyileştirilebilir. Kişi konuyu ne kadar iyi bilirse vesveseye kapılması o kadar zor olur.