Araç bandrolü ne kadar?

İçindekiler:

  1. Araç bandrolü ne kadar?
  2. Araç bandrol nasıl alınır?
  3. Araç bandrol ne demek?
  4. Motorlu taşıtlar vergisi neye göre alınır?
  5. Araç bandrol borcu nereden öğrenilir?

Araç bandrolü ne kadar?

1- Otomobil Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Hesaplama
Motor Silindir Hacmi (cm³)Araç Değeri (KDV Hâriç)16 ve yukarı yaş
13 cm³'e kadar99.000 TL üzeri258 TL
16 cm³'e kadar141.600 TL'ye kadar387 TL
16 cm³'e kadar141.600 TL üzeri422 TL
18 cm³'e kadar141.600 TL'ye kadar594 TL
16 satır daha

Araç bandrol nasıl alınır?

Araç sahipleri 2021 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi ilk taksidini, GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında (www.gib.gov.tr) yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne 02:00-22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile, anlaşmalı ...

Araç bandrol ne demek?

Karayolları Trafik Kanunu'na göre aşağıdaki taşıtların ödemesi gereken vergiye motorlu taşıtlar vergisi adı verilir. MTV olarak da adlandırılan bu vergi, motorlu araçların trafik sicil kayıtlarının başlamasından hemen sonra ödenir. ... MTV'nin ilk taksiti Ocak ayında ödenirken ikinci taksiti ise Temmuz ayında ödenir.

Motorlu taşıtlar vergisi neye göre alınır?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Nedir? Motorlu Taşıtlar Vergisi bir takvim yılı içerisinde belirli periyotlar ile ödenmesi zorunlu olan, şartları Karayolları Trafik Kanunu tarafından belirlenmiş ve trafik şubelerinde kaydı bulunan motorlu taşıtlardan alınan bir vergi türüdür.

Araç bandrol borcu nereden öğrenilir?

Motorlu Taşıtlar Vergisi ve tebliğ edilmiş Trafik İdari Para cezalarına ait borçları https://ivd.gib.gov.tr adresi üzerinden veya ilgili vergi dairelerine başvurarak öğrenilebilir.