Kolonya koklamak ciğerlere zarar verir mı?

İçindekiler:

  1. Kolonya koklamak ciğerlere zarar verir mı?
  2. Kolonya ne işe yarar?
  3. Dezenfektan koklamak zararlı mı?
  4. Etil alkol zarar verir mi?
  5. Dezenfektan kokusu zehirler mi?

Kolonya koklamak ciğerlere zarar verir mı?

Serinlemek ve temizlik amacıyla kullanmış olduğumuz kolonyaların içinde bulunan maddeler vücudumuza solunum ve cilt yoluyla girmektedir. Metil alkolden yapılan kolonyalar beyin, ciğerler ve cilt üzerinde hasara yol açmaktadır.

Kolonya ne işe yarar?

Cilde sürüldükten sonra içerisinde bulunan alkolün hızla buharlaşması ve bu sırada buharlaşan alkol moleküllerinin çevrelerinden ısı çekmesi nedeniyle kullanan kişiye bir serinlik verir ve genelde ferahlamak için kullanılır. Bunun dışında keskin kokusu sebebi ile ayıltıcı özelliği vardır.

Dezenfektan koklamak zararlı mı?

Kimyasal kokular içeren el dezenfektanları rahatsız edici olabilmekte ve alerjik reaksiyonlara sebep olabilmektedir. Aşırı koku içeren dezenfektanlardan uzak durulmalıdır. El dezenfektanları kimyasal ve alkol içerdiği için yanıcı özelliğe sahiptir. Bu nedenle alevlerden uzak tutulmalıdır.

Etil alkol zarar verir mi?

Etil alkol, içki olarak kullanılması halinde karaciğerlere hasar verebilmektedir. Saf hali ile kullanılması ölümlere ve körlüklere sebebiyet vermektedir. Bununla birlikte metil alkol ve etil alkol benzer kimyasal yapılara sahiptir. Etil alkol tüketim amacı ile kullanılmasına rağmen metil alkol kullanılamaz.

Dezenfektan kokusu zehirler mi?

NVIC, el dezenfektanlarının yüzde 80'e kadar etanol ya da izopropil alkol içerdiğine işaret ederek, bunları içen çocuklarda zehirlenmeye yol açtığı vurgulandı.