Çekme belgeli aracın vergi borcu olur mu?

İçindekiler:

  1. Çekme belgeli aracın vergi borcu olur mu?
  2. Bir araç çekme belgeli nasıl yapılır?
  3. Çekme belgeli araç kaça mal olur?
  4. Trafikten çekilen araç ne yapılır?
  5. Çekme belgeli aracı trafiğe çıkarmak için ne yapmak lazım?
  6. Trafikten çekilen araç tekrar trafiğe nasıl sokulur?

Çekme belgeli aracın vergi borcu olur mu?

Genellikle kullanılmayan, hurdaya ayrılan, kaza yapan araçları vergi ve diğer sorumluluklardan kurtarmak için uygulanan çekme belgesi, araca ait kayıtlı bütün dönem borçlarının (bandrol,trafik cezası,vs.) ... Araç istendiği süre boyunca çekme belgeli kalabilir ki bu dönemlerde araca hiçbir şekilde Mtv (bandrol) işlemez.

Bir araç çekme belgeli nasıl yapılır?

Şoförler ve Otomobilciler Odası'na müracaat ederek 2 adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu edinmelisiniz. EK-1 Formu olarak da bilinen bu belgeyi el yazısı kullanmadan daktilo veya bilgisayar yazısıyla doldurmanız gerekiyor. Belgeyi doldurduktan sonra usulüne uygun bir çekme belgesi dilekçesi yazmalısınız.

Çekme belgeli araç kaça mal olur?

Çekme belgesi olan aracın, trafikte kullanılmaya başlanması için ortalama 1000 TL masraf yapılması gerekmektedir. Trafiğe geri dönebilmesi için EK-1 belgesi hazırlanmalıdır. Hazırlanan belge için 10 TL harç bedeli talep edilmektedir. Şoförle odasından alınması gereken dosya için 10 TL masraf ücreti talep edilir.

Trafikten çekilen araç ne yapılır?

Trafikten çekilmiş bir aracın yeniden trafiğe çıkarma işlemi, araç sahiplerinin, kanuni temsilcilerinin, vekillerinin veya tüzel kişilerce yetkilendirilen kişilerin başvurusu üzerine herhangi bir noter tarafından yapılır.

Çekme belgeli aracı trafiğe çıkarmak için ne yapmak lazım?

Çekme belgeli aracı trafiğe sokmak için öncelikle aracın muayenesini yaptırmak gerekir. Muayeneye götürmeden önce aracın eksik bozuk bir yeri var ise onlar halledilir. Araç muayeneden geçtikten sonra Muayene istasyonundan verilen belge ile birlikte Notere gidilir. Aracı trafiğe sokmak istediğiniz beyan edilir.

Trafikten çekilen araç tekrar trafiğe nasıl sokulur?

Çekme belgesi bulunan araçların yeniden trafiğe çıkarılması için trafik izni dilekçesi hazırlanmalıdır. Emniyet Müdürlüğüne bağlı olan herhangi bir trafik tescil şubesine gidilerek başvuru dilekçesi teslim edilmelidir. Trafiğe çıkma başvurusunda kullanılacak dilekçenin bir örneği, şoförle odası tarafından verilir.