Diş beyazlatma icin karbonat nasil kullanilir?

İçindekiler:

  1. Diş beyazlatma icin karbonat nasil kullanilir?
  2. Karbonat ve limonla diş beyazlar mı?
  3. Karbonat dişi aşındırır mı?
  4. Diş iltihabı için hangi antibiyotik kullanılmalı?

Diş beyazlatma icin karbonat nasil kullanilir?

Bir çay kaşığı karbonata 2-3 damla limon damlatın ve güzelce karıştırın. Macun kıvamına getirdiğiniz karışımı diş fırçası yardımı ile nazikçe dişlerinize uygulayın. Dişlerinizde belirgin lekeler var ise bu macunu sürdükten sonra dişlerinizde 2-3 dakika beklemesini sağlayın ve lekelerin üzerini fazla bastırmadan ovun.

Karbonat ve limonla diş beyazlar mı?

Karbonat ve limon dişten çay, kahve, sigara ve diğer lekeleri giderir, beyaz dişlere kavuşmanızı sağlar. Küçük bir kapta yarım tatlı kaşığı karbonatı birkaç damla su ya da limonla karıştırın. ... Parmaklarınızla ya da diş fırçasıyla dişlerinize uygulayabilirsiniz.

Karbonat dişi aşındırır mı?

Karbonat ve tuz, iri granüllü maddeler olduğu için dişin mine tabakalarını çizer ve aşındırır. Bunun sonucunda dişler parlaklığını kaybeder ve yiyip içtiğimiz besinlerle, dişler daha kısa zamanda doğal rengini kaybeder.

Diş iltihabı için hangi antibiyotik kullanılmalı?

Penisilin sınıfı: Penisilin tipi ilaçlar, diş enfeksiyonları için yaygın antibiyotik formlarıdır. Buna penisilin ve amoksisilin dahildir. Bazı diş hekimleri, daha inatçı bakterileri ortadan kaldırmaya yardımcı olabileceğinden, klavulanik asit ile amoksisilin kombinasyonunu da önerebilir.