Güzel sanat eserleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Güzel sanat eserleri nelerdir?
  2. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre güzel sanat eserleri nelerdir?
  3. Sanat eserleri hangi mal sınıfına girmektedir?
  4. Kant'a göre sanat nedir?

Güzel sanat eserleri nelerdir?

Güzel sanat eseri olarak korunabilmesi için her türlü resim, desen, el işleri, küçük sanat eserleri, minyatürler, süsleme sanatı ürünleri, tekstil ve moda tasarımları, mimari eserler veya fotoğraf gibi eserlerin “estetik değer” taşımalıdır.

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre güzel sanat eserleri nelerdir?

Her çeşit malzeme ve teknikle yapılan güzel sanat eserleri, yağlıboya ve suluboya tablolar, her türlü resimler, desenler, pasteller, gravürler, güzel yazılar ve tezhipler, kazıma, oyma, kakma ya da benzeri usullerle maden, taş, ağaç ya da diğer maddelerle çizilen ya da tespit edilen eserler, kaligrafi, serigrafi, ...

Sanat eserleri hangi mal sınıfına girmektedir?

Bütün bunlar göz önünde tutularak, sanatsal ürünün ekonomik mal olarak ne gibi özellikler taşıdığı ortaya konulmalıdır. dayanıklı lüks mal statüsünde değerlendirilir. Sanat eserleri bir diğer özelliğiyle güven malları kategorisine girer.

Kant'a göre sanat nedir?

Kant (1724-1804) modern bilgi rejimini tanımlarken, sanatı, akıldan ve ahlaktan koparıyor. Başka deyişle, sanatı bilimden ve dinden özerkleştiriyor. Sanatın bilgisinin kendinde olduğunu öne sürüyor. Sanatın amacı gibi, bilgisi ve dili de kendindedir; kendi varlığına içkindir diyor.