Iğneli tedavinin adı nedir?

İçindekiler:

  1. Iğneli tedavinin adı nedir?
  2. Iğne tedavisi nasıl yapılır?
  3. Bacak ağrısına hangi iğne iyi gelir?
  4. Boyundan iğne neden yapılır?
  5. Kuru iğne tedavisini devlet ödüyor mu?
  6. Kuru iğne tedavisi hangi hastalıklara iyi gelir?
  7. Hangi hastalıklarda iğne yapılır?
  8. Kuru iğneleme kimlere yapılmaz?
  9. Kuru iğne zararlı mı?
  10. Kuru iğneleme kimler yapabilir?
  11. Kuru iğne tedavisi kimler tarafından uygulanmalıdır?

Iğneli tedavinin adı nedir?

İntramuskuler stimülasyon (İMS) olarak da bilinen kuru iğne tedavisi ilk olarak Kanada da uygulanmaya başlayan ameliyatsız ve ilaçsız bir ağrı tedavisi yöntemi olup kronik kas ve iskelet sistemi hastalıklarına bağlı ağrıların tedavisinde uygulanır.

Iğne tedavisi nasıl yapılır?

Kuru iğne tedavisi (İMS) için çeşitli uzunlukta ve çok ince iğneler kullanılır. Kasılmış, bu nedenle ağrılı olan ve fonksiyonunu yeterince yerine getiremeyen kaslara bu özel iğneler batırılır. Kaslara uygulanan bu işlem ile kaslardaki spazmın çözülmesi, tedavinin esasını oluşturur.

Bacak ağrısına hangi iğne iyi gelir?

Kuru iğne uygulaması ağrıyan yumuşak doku ve kaslara, akupunktur ya da özel steril iğnelerle yapılan kasların sertliğini dağıtmak ve normal haline getirmek için yapılan bir tedavi türüdür. İntramuskuler stimülasyon (İMS) olarak da bilinmektedir. İğnelerin içinde herhangi bir ilaç yoktur.

Boyundan iğne neden yapılır?

Başta fibromiyalji olmak üzere, bel ve boyun fıtıklarında, ağrılı kas spazmlarında, ağrılı eklem hastalıklarının tedavisinde etkili olan bir tedavi yöntemidir.

Kuru iğne tedavisini devlet ödüyor mu?

Fibromiyalji rahatsızlıklarından kurtulmak için de tercih edilen bu tedavi yöntemi bugün etkili bir şekilde kullanılmaktadır. Pek çok tedaviye kombine edilebilen ek bir tedavi yöntemi olarak kabul edilse de etkinliği kanıtlanmıştır. Kuru iğne tedavisi sgk tarafından karşılanmamaktadır.

Kuru iğne tedavisi hangi hastalıklara iyi gelir?

Kuru İğne Tedavisi Hangi Hastalıklarda Kullanılabilir?
  • Baş ağrısı
  • Boyun ağrısı
  • Boyun fıtığı
  • Sırt ağrısı
  • Omuzda hareket kısıtlılığı ve omuz ağrısı
  • Bel ağrısı
  • Bel fıtığı

Hangi hastalıklarda iğne yapılır?

"Fibromiyalji, kronik kas ve iskelet sistemi hastalıkları ve bu hastalıklara bağlı oluşan ağrı ve hareket kısıtlılıklarının tedavisinde son dönemde sıkça kullanılan kuru iğne tedavisi, ince ve çeşitli boylarda iğneler sayesinde kaslara uyarı vererek yapılır.

Kuru iğneleme kimlere yapılmaz?

12 yaşın altındaki hastalara uyum problemlerinin olmasından ve iğne korkularından dolayı genellikle uygulanmaz. Hipertansiyon, şeker hastalığı gibi kronik hastalıklar kuru iğne tedavisi uygulanması için bir engel oluşturmaz.

Kuru iğne zararlı mı?

Kuru iğne tedavisi, YAN ETKİSİ OLMAYAN, tedavi edici ve (tecrübeli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı tarafından uygulandığında) zararsız bir metoddur.

Kuru iğneleme kimler yapabilir?

Kuru iğne tedavisi, 12-15 yaşından itibaren olmak üzere, genel olarak herkese ve her yaşa uygundur. Hastada bulunma ihtimali olan birçok hastalık, kuru iğne tedavisi için herhangi bir engel oluşturmamaktadır. Bu tedavi, iğneden korkan hastalara da rahatlıkla uygulanabilir; zira hastalar çoğunlukla iğneyi hissetmez.

Kuru iğne tedavisi kimler tarafından uygulanmalıdır?

Kuru iğne tedavisi kas iskelet sistemi ağrısı ve 12 yaşın üstünde olan hastalara uygulanabilir. 12 yaşın altındaki hastalara uyum problemlerinin olmasından ve iğne korkularından dolayı genellikle uygulanmaz.