Kronik yorgunluk geçer mi?

İçindekiler:

  1. Kronik yorgunluk geçer mi?
  2. Kronik yorgunluk nasıl tedavi edilir?
  3. Kronik yorgunluk psikolojik mi?
  4. Kronik yorgunluk nelere yol açar?
  5. Sürekli yorgun hissediyorum hangi doktora gitmeliyim?

Kronik yorgunluk geçer mi?

Egzersiz ve gün içindeki koşuşturmadan kaynaklı yorgunluklar genelde dinlenme ve 6 ila 8 saat arasında iyi bir uyku ile geçer. Fakat kronik yorgunluk, dinlenmeye rağmen 24 saatten uzun bir süre devam eder ve bu durum tekrarlayan bir hal alarak 6 ay boyunca devam ederse mutlaka araştırılması gerekmektedir.

Kronik yorgunluk nasıl tedavi edilir?

Aktivite, dinlenme ve uyku zamanlarınız arasındaki dengeyi sağlayın. Gevşemeyi öğrenerek, kas gevşetici egzersizler yapın. Örneğin; beslenme ve uyku düzeni ile ilgili değişiklikler, hareketsiz yaşam yerine fiziksel aktiviteyi tercih etmek hastalığın en iyi ilacıdır.

Kronik yorgunluk psikolojik mi?

Kronik yorgunluk; kişilerin yeterli miktarda dinlenmesine rağmen sürekli olarak kendilerini yorgun hissetmeleri, iş verimliliklerinin düşmesi, isteksizlik ve sosyal hayattan uzaklaşma, mutsuzluk gibi belirtilerle kendini gösteren psikolojik bir sorundur.

Kronik yorgunluk nelere yol açar?

Kronik yorgunluğun pek çok sebebi olabilir. Kansızlık, enfeksiyonlar, karaciğer, kalp ve böbrek yetmezlikleri, vitamin ve mineral eksiklikleri, metabolik bozukluklar (hipoglisemi), hormonal problemler (hipotiroidi, böbrek üstü bezi yetmezliği), kanser gibi ciddi sağlık sorunlarında yorgunluk bazen ilk işarettir.

Sürekli yorgun hissediyorum hangi doktora gitmeliyim?

Bu durum bir üşengeçlik mi, enerji düşüklüğü mü ya da hastalıktan mı kaynaklanıyor bunun belirlenmesi çok önemlidir. Kendini çok güçsüz hissedenler enfeksiyon hastalıkları bölümüne gitmelidir.