Kumaş türleri adları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Kumaş türleri adları nelerdir?
  2. Büzgülü kumaşa ne denir?
  3. Alaca kumaş nedir?
  4. Büzgülü elbise ne demek?
  5. Alaca Dokuma nedir?
  6. Gabardin kumaş nasıl?
  7. Kanvas kumaş yazlık mı?

Kumaş türleri adları nelerdir?

Seçilen kumaşa göre de yardımcı malzemeler değişkenlik göstermektedir.
  • Kumaş Türleri Nelerdir?
  • Atlas Kumaş
  • Şifon Kumaş
  • Poplin Kumaş
  • Krep Kumaş
  • Kanvas Kumaş
  • Viskon Kumaş

Büzgülü kumaşa ne denir?

Krep(Bürümcük): Büzüşmüş, damarlı her türlü kumaşı –yünlü, pamuklu, ipek, rayon, sentetik ve harmanları- tanımlamak için kullanılır. Fransızcada büzmek anlamına gelen creper kelimesinden gelir.

Alaca kumaş nedir?

Adından da anlaşıldığı gibi çok renkli anlamına gelen “alaca”, ele aldığımız yörelerde biraz farklılık göstermektedir; Tokat'ta birden fazla renkten oluşan kareli (ekose) kumaşlara, Gaziantep'te renkli çizgili kutnu kumaşlara, Burdur'da ise renkli, çizgili, desenli ve motifli olan tüm kumaşlara “alaca” denilmektedir.

Büzgülü elbise ne demek?

Büzgü elbise uzunluk ve genişliği ayarlamak veya süs amaçlı kullanılabilir. Büzgü, dikişte kumaşın bir ucundan istenilen yere kadar geçirilen büzgü ipi adı verilen ipliğin çekilmesiyle oluşan, elbisenin veya kumaşın bolluğunu azaltan sık, küçük kıvrımlara denir.

Alaca Dokuma nedir?

Ahşaptan yapılmış bir tezgâhta işlenen kutnu, ana maddesi floş olan suni ipek ve pamuk ipliğinden dokunmuş, çeşitli motif ve renklerde bir kumaştır.

Gabardin kumaş nasıl?

Gabardin, sık dokunan ince yün ve pamuktan üretilen bir kumaş türüdür. Genellikle üretilecek malzemenin sağlam ve dayanıklı olması gerektiğinde kullanılmaktadır. Dimi örgü ile dokunan gabardin kumaşların, çözgüsü ve atkısı da normalden daha sıktır. ... Bu sebeple de kumaşa su geçirmeme özelliği kazandırılmaktadır.

Kanvas kumaş yazlık mı?

Baskıya uyumlu olan bu kumaş çeşitleri kalın yapılı olması ile bilinir. Kanvas kumaş hem yazın hem de kışın giyilebildiği için vücudu terletmez. Son yıllarda oldukça popüler olan kanvas kumaş keten kumaş olarak bilinmektedir. Esnek ve elastik bir yapısı olan kanvas kumaşlar kalın bir yapıya sahiptir.