Muşmula nasıl muhafaza edilir?

İçindekiler:

  1. Muşmula nasıl muhafaza edilir?
  2. Sert muşmula nasıl yenir?
  3. Muşmula çayı nasıl yapılır?
  4. Muşmula meyvesinin faydaları nelerdir?
  5. Tongel ne zaman toplanır?
  6. Muşmula Alıç aynı mı?

Muşmula nasıl muhafaza edilir?

Muşmula nasıl saklanır sorusuna bir başka cevap kuru meyvesinde gizlidir. Eğer kuru olarak saklanacaksa meyveler bir ipe dizilerek kurutulabilir. Ardından bir kavanoza ya da bez torbanın içerisine koyularak saklanabilir. Kavanozda bulunan kuru muşmulanın hava almaması önemlidir.

Sert muşmula nasıl yenir?

Muşmula nasıl yenir diye düşünüyorsanız hemen açıklayalım: Yumuşayıp olgunlaşmış muşmulaları güzelce yıkayıp temizledikten sonra kabuklarına ve çekirdeklerine dikkat ederek taze taze tüketebilirsiniz. Her meyve gibi muşmula da en fazla faydayı taze taze yendiğinde sağlar.

Muşmula çayı nasıl yapılır?

Öncelikle bir litre suyun içine bir avuç muşmula ekleyelim. Biraz kaynatıp süzdükten sonra, içine bir çay kaşığı bal ekleyip içebilirsiniz. Oldukça etkili olan muşmula çayı tarifi günde üç öğün birer bardak içebilirsiniz. Kilo vermek için ideal karışımlar arasında olan muşmula çayı, yağların yanmasını da sağlayacaktır.

Muşmula meyvesinin faydaları nelerdir?

İçeriğindeki fazla sudan dolayı serinletici, rahatlatıcı etki yapar. İnce bağırsak iltihabı, ishal ve dizanteriyi gidermeye yardımcı olur. Düzenli olarak muşmula tüketimi, merkezi sinir sistemine iyi gelir. Kan dolaşımını hızlandırdığından dolayı beynin daha düzenli oksijen almasına yardımcı olur.

Tongel ne zaman toplanır?

MUŞMULA HANGİ AYDA TOPLANIR? Muşmula meyvesi yaz aylarında yavaş yavaş olgunlaşmaya başlar. Ekim-Kasım aylarında da toplayabilirsiniz. Yılın en son meyvesi sayıldığı için toplanması da en son yapılır.

Muşmula Alıç aynı mı?

Halk dilinde ekşi muşmula olarak da bilinen alıçın insan sağlığına pek çok faydası vardır. Uzmanların önerileriyle özellikle son dönemde tüketilme oranı artmıştır.