Yanlış yapılan sünnet düzeltilir mi?

İçindekiler:

  1. Yanlış yapılan sünnet düzeltilir mi?
  2. Sünnet sonrası yapışıklık neden olur?
  3. Sünnet yarasına hangi krem iyi gelir?
  4. Fucidin krem sünnet sonrası kullanılır mı?
  5. Sünnet sonrası şişme olur mu?
  6. Sünnet sonrası yapışıklık nasıl olur?
  7. Sünnet nasil kesilir?

Yanlış yapılan sünnet düzeltilir mi?

Her hatalı sünnet uygulaması düzeltilemez çünkü geri dönüşümsüz hatalar da meydana gelebilmektedir. Özellikle doku kaybıyla sonuçlanan komplikasyonların çoğu maalesef geri dönüşümsüzdür.

Sünnet sonrası yapışıklık neden olur?

Kimi zaman sünnet sonrasında resimde görüldüğü gibi bir yapışıklık olabilir. Bu yapışıklığın nedeni, sünnet kesisinin penisin uç kısmı olan glansın üzerinde iyileşmesidir. Sünnet sırasında çepeçevre bir kesi yapılmaktadır. Olağan iyileşmede bu kesi penis gövdesinin çevresinde iyileşir.

Sünnet yarasına hangi krem iyi gelir?

Anestol ya da Redekain merhem: Ağrıkesici kremdir. Sünnet günü ve takip eden 1-2 gün boyunca, günde 3 kere penisin uç kısmına (mor renkli parlak kısım) ince bir tabaka halinde sürünüz. Daha sonra da penis ucunda hassasiyet ya da ağrı oldukça bu kremi sürebilirsiniz.

Fucidin krem sünnet sonrası kullanılır mı?

Ayrıca Battigon ile pipinin silinmesi ve kalın gazlı bezin üzerine sürülen fucidin krem sünnet yerini enfeksiyondan korur. Sünnet sonrası günde bir defa pansuman yapmak yeterlidir.

Sünnet sonrası şişme olur mu?

Sünnet sırasında uygulanan lokal anesteziden dolayı çocuğun pipisinin etrafında şişme görülebilir. Bu şişlik zamanla kendiliğinden dağılacaktır. Sünnet esnasında uygulanan lokal anestezinin etkisi yaklaşık 2-3 saat sonra geçmeye başlayınca ağrı başlar.

Sünnet sonrası yapışıklık nasıl olur?

Bebekken yapılan sünnet sonrasında, penisin uç kısmı ile gövde arasındaki kanal kısmında yapışıklık olabilir. Bu durum elle kolaylıkla açılabilir, ancak yeniden yapışma ihtimali de yüksektir. Farklı bir yapışıklık olan bu yapışma çocuk 3-4 yaşlarına geldiğinde kendiliğinden yok olur.

Sünnet nasil kesilir?

Sünnet küçük bir ameliyattır ve hastanede steril ortamda ve ekipmanla yapılmalıdır. Yenidoğan dönemi haricinde yapılan sünnet ameliyatı genel anestezi ile yapılması daha uygundur. Anestezi sağlandıktan sonra ameliyat bölgesi temizlenir ve steril hale getirilir. Cilt katlantısı kesilerek çıkartılır.