Aort yırtılması ameliyatı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Aort yırtılması ameliyatı nasıl yapılır?
  2. Aort Ameliyatı Riskli mi?
  3. Aort damarı yırtılması sonucu ne olur?
  4. Damar patlaması neden olur?

Aort yırtılması ameliyatı nasıl yapılır?

Uygun vakalarda endovasküler teknik ile kapalı yöntemle anjiyo yoluyla yırtığa içerden müdahale edebiliyoruz. Kapalı yöntem uygun değilse açık cerrahi ile yırtık aort segmenti yapay damar ile değiştirilir. Aort yırtılması cerrahi tedavisinde, açık cerrahi ile yırtılan damar suni damar ile değiştirilmektedir.

Aort Ameliyatı Riskli mi?

Aort anevrizması ameliyatları yüksek riskli ameliyatlar grubundadır. Tüm cerrahi prosedürlerde görülebilecek genel riskler olan anesteziye bağlı reaksiyonlar, solunum problemleri, inme, kan pıhtısı oluşumu, enfeksiyon, kalp krizi ve hatta ölüm gibi riskler değişen oranlarda gerçekleşme olasılığı bulunur.

Aort damarı yırtılması sonucu ne olur?

Aniden gelişen sırt ağrısı veya göğüs bölgesinde ağrı ile karakterize olan aort diseksiyonu; kalp krizi, çoklu organ yetmezliği ve hatta ölümle sonuçlanabilecek kadar ciddi sonuçlar doğurabilir.

Damar patlaması neden olur?

Genetik faktörler, hamilelik, cilt yaşlanması, güneşe maruz kalma, ani kilo alımları, dar kıyafetler ve sıkı çoraplar tercih etmek, gereğinden az sıvı tüketmek kılcal damar oluşumunun bazı sebepleridir. Ancak kılcal damarların neden oluştuğu kesin olarak belirlenememektedir.