Yetişkinlerde bademcik iltihabı neden olur?

İçindekiler:

  1. Yetişkinlerde bademcik iltihabı neden olur?
  2. Boğaz apsesi neden olur?
  3. Boğaz iltihabına sirke iyi gelir mi?
  4. Elma sirkesi boğazı temizler mi?

Yetişkinlerde bademcik iltihabı neden olur?

Bademcik iltihabının en sık görülme nedeni yaygın virüslerden kaynaklanır, ancak bakteriyel enfeksiyonlar da bunun nedeni olabilir. Bademcik iltihabına neden olan en yaygın bakteri Streptococcus pyogenes'tir (A grubu streptococcus), strep boğazına neden olan bakteridir.

Boğaz apsesi neden olur?

Genellikle hastanın boğazının şişmesi ve acıması sonucu kendisini gösterir. Aslında bademcik iltihabı vücudun bir savunma mekanizması olarak da adlandırılabilir. Ağız yoluyla vücuda giren mikroplar bademciklerde birikerek burada iltihap ve apse oluşmasına neden olur.

Boğaz iltihabına sirke iyi gelir mi?

Boğaz ağrısının giderilmesine yardımcı olmak için, 1 çorba kaşığı elma sirkesi eklenmiş (ve isteğe bağlı olarak bal da karıştırılmış) 1 fincan ılık su için. Elma sirkesi antibakteriyel özelliklere sahiptir ve ılık suyla az miktarda tüketildiğinde boğaz rahatlamasına yardımcı olabilir.

Elma sirkesi boğazı temizler mi?

Kaliteli bir elma sirkesi yapısında ayrıca bazı amino asitler ve antioksidan maddeler de barındırır. Elma sirkesi; boğaz ağrısını iyileştirme, ateş düşürme ve yara temizliği gibi farklı alanlarda kullanılan geleneksel bir ev ilacı olarak uzun bir geçmişe sahiptir.