SGK numarasını nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. SGK numarasını nasıl öğrenebilirim?
  2. SGK hizmet numarası nedir?
  3. SGK numarası sicil numarası mı?
  4. Alo 170 ile neler yapılır?

SGK numarasını nasıl öğrenebilirim?

SSK sicil numarası en basit şekilde e-devlet üzerinden öğrenilir. E-devlet kapısından SSK sicil numarası sorgulaması yapılmaktadır. Kişi e-devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile birlikte e-devlet portalına giriş yapar. Buna göre sayfanın üst kısmında yer alan 4A Sigortalı Tescil Kaydı bölümüne giriş yapılır.

SGK hizmet numarası nedir?

İster 4A (SSK) 4B (Bağ-Kur) ya da 4C (Emekli Sandığı) olsun Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden sigorta hizmeti alan tüm vatandaşların, sigorta durumlarını öğrenmelerini, primlerinin düzenli olarak yatırılıp yatırılmadığını, emeklilik ile bilgileri edinebilmeleri sağlayan numaradır.

SGK numarası sicil numarası mı?

Öncelikle Sosyal Güvenlik numarasının aslında sicil numarası olduğunu bildirelim. ... Sosyal Güvenlik Numarası sorgulaması yani tescil kaydı tespiti ise kurum üzerinden hizmet alan kişilerin sigorta numarasını öğrenmek için gerçekleştirdiği işlemdir.

Alo 170 ile neler yapılır?

Alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bilgilendirme hattı olarak hizmet verir. Bu hattan sosyal haklarınızı öğrenebilirsiniz. İş kanunu ile ilgili sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Vatandaşlar bu hattı arayarak her türlü soru ve şikâyetlerini iletebilirler.