Italya vize başvurusu alıyor mu?

İçindekiler:

  1. Italya vize başvurusu alıyor mu?
  2. Italya vize randevusu nasıl alınır?
  3. Italya vize başvurusu nasıl yapılır?
  4. Italya turist vizesi nasıl alınır?
  5. Italya vize işlemleri ne kadar sürer?
  6. Italya vizesi ile hangi ülkelere gidebilirim?
  7. Italya turistik vize açık mı?
  8. Italya vizesi kaç günde çıkar 2021?

Italya vize başvurusu alıyor mu?

İtalya Devleti'ne seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye'de ikamet eden üçüncü ülke vatandaşları ülkeye giriş yapmak için İtalya Konsolosluğu'na İtalya vizesi başvurusunda bulunmaları zorunludur.

Italya vize randevusu nasıl alınır?

Başkonsolosluk gişelerinden direkt olarak başvuru yapmak için hafta içi her gün saat 09.00 - 14.00 saatleri arasında 0850 4608493 numaralı telefondan IDATA'ya ulaşarak randevu almak gerekmektedir. (İtalya'dan veya başka bir yabancı ülkeden arıyorsanız 00493 numarasını aramanız gerekmektedir).

Italya vize başvurusu nasıl yapılır?

İtalya vizesi almak için öncelikle eksiksiz olarak doldurulmuş ve vize alacak kişi tarafından imzalanan vize müracaat formu ve vize müracaatında bulunan kişinin nüfus cüzdan fotokopisi gereklidir. Pasaportun süresi, seyahat bitiş tarihinden itibaren minimum 105 gün geçerli olmalıdır.

Italya turist vizesi nasıl alınır?

İtalya Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar
  1. İtalya vize başvuru formu. Bu form diğer Schengen ülkeleri gibi aynı şekle tabidir. ...
  2. Pasaport. ...
  3. Kimlik Fotokopisi -Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. ...
  4. Biometrik Fotoğraf. ...
  5. Schengen vize ücreti ödendi dekontu. ...
  6. Seyahat Sağlık Sigortası ...
  7. Konaklama ve Ulaşım Rezervasyonları ...
  8. Dilekçe.
Daha fazla öğe...

Italya vize işlemleri ne kadar sürer?

Vize başvurusu normal koşullarda başvuru işleminin tamamlanmasından sonraki 5 gün içinde sonuçlanır. (iDATA Kadıköy, Bursa ve Trabzon şubelerinden yapılan başvurular için 2 iş günü eklemek gerekmektedir.)

Italya vizesi ile hangi ülkelere gidebilirim?

Schengen vizesi ile Avrupa Birliği üye ülkelerinden Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İtalya, İspanya, İsveç, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Norveç, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan ve Çek Cumhuriyeti ülkelerine gidebilirsiniz.

Italya turistik vize açık mı?

İtalya'ya gelecek Umuma Mahsus Pasaport hamili vatandaşlarımız vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamili vatandaşlarımız ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır.

Italya vizesi kaç günde çıkar 2021?

İtalya Vizesi Kaç Günde Çıkar? İtalya'ya seyahat etmeyi planlayan Türk vatandaşlarımızın vize başvurusu için gerekli tüm evrakları doğru ve eksiksiz bir şekilde teslim etmeleri şartıyla vize başvurularının sonuçlanma süresi yaklaşık olarak 7 ile 10 iş günü gibi bir süre zarfında gerçekleşmektedir.