Hamileyken ameliyat olunur mü?

İçindekiler:

  1. Hamileyken ameliyat olunur mü?
  2. Hamilelikte kanal tedavisi olur mu?
  3. Hamilelikte lokal anestezi yapılır mi?
  4. Hamilelikte genel anestezi yapılır mı?
  5. Hamileyken laparoskopi yapılır mı?
  6. Florür hamilelikte zararlı mı?
  7. Genel anestezi ile sezeryan ne kadar sürer?
  8. Hamile kadın safra kesesi ameliyatı olabilir mi?

Hamileyken ameliyat olunur mü?

Gebelerde ameliyat yapılabilir mi? Evet, uygun koşullar ve ortam sağlanarak, bu konuda deneyimli bir ekip tarafından yapılabilir. Burada tüm hamile kadınların ortak korkusu erken doğum ve düşük yapmaktır.

Hamilelikte kanal tedavisi olur mu?

Gebelikte diş tedavisi, kanal tedavisi, hatta anestezi altında bile diş çekimleri yapılabilir. Tedavi sırasında kullanılan lokal anesteziklerin (uyuşturucuların) bebeğe hiç zararı yoktur. Antibiyotik tedavisi gerekiyorsa diş doktorunuz kadın doğum uzmanı ile görüşerek bebeğe zarar vermeyecek antibiyotik verebilir.

Hamilelikte lokal anestezi yapılır mi?

Hamilelikte lokal anestezi tedavi sırasında ağrı duymayı engelleyerek stresi azaltması sebebiyle uygulanabilmektedir. Ancak hamilelik esnasında lokal anestezik madde seçiminde dikkatli olunmalıdır. Hamilelik sürecinde bu tip lokal anestezik maddeler tercih edilmemelidir.

Hamilelikte genel anestezi yapılır mı?

“Gebeler anestezi altında ameliyat olabilirler. Ancak mecbur kalınmadıkça hamilelerde ameliyattan kaçınılmalıdır. Bunun en önemli sebebi, bebeğin zarar görebilme riskidir. Özellikle gebeliğin ilk üç ayı organların oluşma dönemi olduğu için verilen ilaçlar bebekte kromozom anomalilerine ve sakatlığa yol açabilir.

Hamileyken laparoskopi yapılır mı?

Laparoskopi için mutlak maksimum gebelik yaşı yoktur; teknik olarak mümkün ve klinik olarak uygun olduğu düşünülüyorsa, erken üçüncü trimesterde laparoskopi uygulanabilir. İlk trimesterde yapılan işlemler teknik olarak daha kolay olmasına rağmen, organogenezis sırasında potansiyel teratojen etkileri endişe sebebidir.

Florür hamilelikte zararlı mı?

Hamile kalmaya çalışırken durumunun aksine, bebeğiniz gelişirken florür içeren diş macunu kullanmanız bebeğinizin diş gelişimini olumlu yönde etkiler. Bu sayede bebeğiniz güçlü ve sağlıklı dişlere sahip olur.

Genel anestezi ile sezeryan ne kadar sürer?

Sezaryen ameliyatı genellikle yarım saat (20-40 dakika) civarında süren bir operasyondur. Annenin ameliyathanede hazırlanması, anestezi işlemleri gibi bazı nedenlerle ameliyathaneye giriş çıkış süresi uzun sürebilir ancak ameliyatın kendisi yaklaşık yarım saat kadar sürer.

Hamile kadın safra kesesi ameliyatı olabilir mi?

Safra kesesi ameliyatı ise akut taşlı bir kriz değilse acil bir ameliyat değildir. Hamile kadınlara genelde ilk 3 ay ve son 2 ayda ameliyat yapılmaz. Yani operasyon yapılacaksa 12 ile 28 hafta arası tercih edilmeli. Safra kesesi ameliyatlarında ise ameliyatlar gebelikten sonraya ötelenmelidir.