Ordu'da tüketici hakları nerede?

İçindekiler:

  1. Ordu'da tüketici hakları nerede?
  2. Alo 175 danışma hattı ne işe yarar?
  3. E devletten ürün Şikayet Nasıl Yapılır?
  4. Alo 175 Tüketici Danışma Hattı Nedir?
  5. Tüketici Hakem Heyetine hangi konularda başvurulur?

Ordu'da tüketici hakları nerede?

Altınordu Kaymakamlığı Tüketici Hakları Bürosu 14 Pazartesi gününden itibaren Şirinevler Mahallesi 666. Sok No:1 Kat:2 (Altınordu Ziraat Başkanlığının 2. Katı) sayılı adreste hizmet vermektedir.

Alo 175 danışma hattı ne işe yarar?

Alo 175 Çalışma Saatleri Danışma Hattı ile tüketiciler; insan sağlığı, can ve mal güvenliği açısından risk taşıyan ürünleri ve firmaları ihbar edebiliyor, sorunlarıyla ilgili bilgi alabiliyor.

E devletten ürün Şikayet Nasıl Yapılır?

TÜBİS yani Tüketici Bilgi Sistemi sayfasında eksik bilgilerinin mevcut ise sistem sizden bilgilerinizi kaydetmenizi isteyecek. Firma ünvanı, vergi numarası, mersis numarası ve diğer bilgileri doldurarak şikayet formunu tamamlayın. Son işlem olarak hakem heyetini seçin ve tamam'a basın.

Alo 175 Tüketici Danışma Hattı Nedir?

Alo 175 bir tüketici danışma hattıdır. Ticaret Bakanlığına bağlı olarak çalışmaktadır. Yani hattın ucunda Ticaret Bakanlığına ait yetkili kişiler bulunmaktadır. Bu kişiler ürün güvenliği ile ilgili işletme ve firmalara yönelik ihbarları değerlendirmekte ve ilgili mercilere aktarmaktadır.

Tüketici Hakem Heyetine hangi konularda başvurulur?

Eğer tüketici satın aldığı mal konusunda herhangi bir ayıplı ya da eksik söz konusu ise, tüketici hakem heyetine başvuru hakkına değerlendirebilir. Aynı zamanda elde edilen mal ya da hizmet üzerinden bir kusurlu durum var ise, yine aynı şekilde başvuru gerçekleştirilebilir.