TUSAŞ Genel Müdürlüğü nerede?

İçindekiler:

  1. TUSAŞ Genel Müdürlüğü nerede?
  2. TUSAŞ Hangi Bakanlığa Bağlı?
  3. TUSAŞ da kaç mühendis var?
  4. Tusaş kompozit tesisi nerede?
  5. Tusaş kime aittir?
  6. Tusaş da kaç kişi çalışıyor?
  7. Tai yi kim kurdu?

TUSAŞ Genel Müdürlüğü nerede?

Ankara, Türkiye TUSAŞ/Genel merkezi

TUSAŞ Hangi Bakanlığa Bağlı?

Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ), 28 Haziran 1973 tarihinde Türkiye'nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kurulmuştur.

TUSAŞ da kaç mühendis var?

TUSAŞ'ta halen çalışan 2 binin üzerinde mühendisimiz var.

Tusaş kompozit tesisi nerede?

TUSAŞ, Kahramankazan'daki merkez yerleşkesinde, 181 milyon dolar yatırımla yaklaşık 100 bin metrekare kapalı alana sahip yeni kompozit yatırımını tamamladı. Uçak ve helikopter gibi hava araçlarının yapısal parçalarının üretileceği tesis, dünyadaki hava yapısalları kompozit ihtiyacının yüzde 2'sini karşılayacak.

Tusaş kime aittir?

TUSAŞ'ın hissedarları Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) (%54.49), Savunma Sanayii Başkanlığı (SSM) (%45.45) ve Türk Hava Kurumu (THK) (%0.06)'dur. TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI), tarihinde Türk Ticaret Kanunu ve Yabancı Sermayeyi Teşvik Kanunu uyarınca kurulmuştur.

Tusaş da kaç kişi çalışıyor?

TUSAŞ, 1984 yılında serüvenine çok az kişiyle başladı, askerî projelerden kazandığı deneyimleri ticari projelere aktararak, bugün 3000'in üstünde kalifiye çalışanı ve 50'ye yakın farklı projesi ile bir Dünya Şirketi olma hedefine ulaştı.

Tai yi kim kurdu?

Savunma Sanayii Başkanlığı Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ), 28 Haziran 1973 tarihinde Türkiye'nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kurulmuştur.