Damaktaki kabarcıklar neden olur?

İçindekiler:

  1. Damaktaki kabarcıklar neden olur?
  2. Üst damağım şişti ne yapmalıyım?
  3. Ağızda damak yanığı nasıl geçer?
  4. Ağız içi damak şişmesi neden olur?
  5. Damak şişmesi nasıl geçer evde?

Damaktaki kabarcıklar neden olur?

Damak yarasının muhtemel nedenleri arasında ateş, mide ağrıları veya ağız enfeksiyonları, ağız ülseri gibi nedenlerden meydana gelebilmektedir. Bunlar dışında çok sıcak tüketilen yiyecek ve içecekler, diş eti enfeksiyonları, ağız içi iltihaplanmaları ve aşırı stres de damak yarasına neden olur.

Üst damağım şişti ne yapmalıyım?

Tuzlu su, ağız içinde oluşan bakterileri temizler ve damak şişmesine engel olur. Son günlerde damak dokusunda ufak iltihaplanmalar oluyorsa; düzenli aralıklarla tuzlu su ile gargara yapabilirsiniz. Tuzlu su, diş çürümesini ve diş eti iltihaplanmasını engellediği gibi damak şişmesine de çare olmaktadır.

Ağızda damak yanığı nasıl geçer?

Aloe vera yaprağını keserek içerisindeki jeli yanık bölgenize nazikçe uygulayabilirsiniz. Yoğurt içerisindeki mineraller yardımı ile yanık tedavisinde en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Ev yapımı doğal yoğurdu sık sık tüketerek üst damak yanığınızı tedavi edebilirsiniz.

Ağız içi damak şişmesi neden olur?

Damakta oluşan pamukçuk gibi hastalıklar, damak şişmesini oluşturmaktadır. Bu nedenle temiz gıdaların tüketilmesi ve ağız bakımının ihmal edilmemesi gerekir. Vücudun susuz kalması, damakta kuruluğa neden olur ve uzun süre susuz kalan kişilerde bakteri üremeye başlar. Bu durum ise damağın şişmesine sebep olur.

Damak şişmesi nasıl geçer evde?

Damak şişmesi nasıl geçer evde ne yapabilirim diyenler için 5 günlük bir kür önereceğiz. 1 bardak suyun içine 1 çay kaşığı karbonat atın ve iyice karıştırın. Her akşam bu suyu tüketmeye çalışın. 5 günlük tüketim sonrasında damak şişkinliğinin yok olduğunu göreceksiniz.