UYAP e haciz nedir?

İçindekiler:

  1. UYAP e haciz nedir?
  2. E satış portalı nedir?
  3. E-haciz ne kadar sürede kalkar?
  4. E-haciz nasıl kaldırabilirim?

UYAP e haciz nedir?

Elektronik haciz, devlete olan bir borcunuzdan dolayı elektronik ortamda, maaş ya da banka hesabınızda bulunan para, altın, döviz gibi mal varlığınıza haciz yapılması işlemidir. Vadesi geçmiş olan vergi alacakları için devlet, elektronik ortamda haciz işlemi gerçekleştirebilir.

E satış portalı nedir?

E-satış portalı; İcra ve İflas Müdürlükleri ile Sulh Hukuk Mahkemeleri Satış Memurluklarınca 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu hükümleri uyarınca satışa çıkartılan menkul ve gayrimenkullere ilişkin satış ilanlarının elektronik ortamda yayınlandığı ve bu satış ilanlarının konusu ihalelere elektronik ortamda teminat ...

E-haciz ne kadar sürede kalkar?

Borcunuz ödendikten sonra 2-3 iş günü içinde hesaplarınızdaki e-haciz kaldırılır. Bunun dışında şu adımları uygulayarak hacizi durdurabilirsiniz: Borçlu, tebliğ edilen borcu 7 gün içinde ödeyerek haciz işleminin başlamasını engelleyebilir.

E-haciz nasıl kaldırabilirim?

Borcun tamamen ödenmesi haciz işleminin kaldırılması için gereklidir. Borç tamamen ödendikten sonra borçlunun ilgili kuruma bir dilekçe yazarak haciz işleminin kaldırılmasını talep etmesi gerekir. Bu şekilde hesaba uygulanan haciz kaldırılabilir.