Bardak çekme hangi bölgelere yapılır?

İçindekiler:

  1. Bardak çekme hangi bölgelere yapılır?
  2. Kupa çekme ne işe yarar?
  3. Kupa ne kadar tutulur?
  4. Kupa uygulaması nedir?
  5. Kupa Bardak çekme kaç dakika yapılmalı?

Bardak çekme hangi bölgelere yapılır?

Kupa terapisinin genellikle sırt, bel ve boyun ağrıları olan hastalarda kullanıldığını ifade eden Karanfil, "Sırt, boyun ve bel bölgesinde kas spazmlarının, sırt ağrılarının olduğu her bölgeye uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Herhangi bir yan etkisi olmayan, kısa sürede cevap alınabilen bir tedavi şeklidir.

Kupa çekme ne işe yarar?

Hem yan etkisi yok, hem de birçok ağrıya iyi geldiği akademik tıp dergilerince kabul edilmiş durumda. Bel ağrılarını azaltıyor, boyun ağrılarına ve kasılmalara iyi geliyor, krampları engelliyor. Yetmiyor; solunum yollarından kaynaklanan ağrıları da, kanser tedavisinin sebep olduğu acıları da en aza indiriyor.

Kupa ne kadar tutulur?

Kupa terapisinin süresi genellikle 5-10 dakika arasındadır. Farklı etkiler için de farklı boyutta kupalar, farklı basınçlar ve uygulama süresi uygulanabilir. Kupa tedavisi sonrası kalan iz ısı derecesine, kupa boyutuna, kupanın vücut üzerine durma süresi ve kişinin sağlık durumu ile orantılıdır.

Kupa uygulaması nedir?

Kan aldırmadan sadece kupa uygulayarak yapılan tedaviye de kuru hacamat veya kupa tedavisi denilmektedir. Üç bin yıllık geçmişi olan kupa çekme terapisi, kas spazmı olarak bilinen rahatsızlıklarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Kupa Bardak çekme kaç dakika yapılmalı?

İşlem faklı bölgelerde eşzamanlı olarak yapılır. Bu bardaklar, yaklaşık 30 saniye ile iki dakika arasında sırtta bekletildikten sonra geri çekilir.