Kordon kanı neye iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Kordon kanı neye iyi gelir?
  2. Kordon kanı ücreti ne kadar?
  3. Kordon kanı nedir neden saklanır?
  4. Kordon dokusu hangi hastalıklarda kullanılır?
  5. Kordon kanı mı kordon dokusu mu?
  6. Saklanan kordon kanı ailede kimler için kullanılır?
  7. Kordon bağı bankası nedir?

Kordon kanı neye iyi gelir?

Kordon kanı kan oluşturucu kök hücreleri içerir ve bu; lösemi ve lenfoma gibi kan kanserli hastalara tedavide ve ayrıca orak hücre hastalığı ve Wiskott-Aldrich sendromu gibi kan ve bağışıklık sistemi bozukluklarının tedavisinde kullanılır.

Kordon kanı ücreti ne kadar?

KORDON KANI VE DOKUSU YILLIK SAKLAMA BEDELLERİ İÇİN ; *KKTC ve yurt dışı kordon kanı işleme bedeli BioArchive sistem için 7.500TL, konvansiyonel sistem için 5.000TL, kordon dokusu işleme bedeli ise 2.000TL'dir.

Kordon kanı nedir neden saklanır?

Kordon kanı, hastalıklarının tedavisi için kök hücre nakline ihtiyaç duyan ya da duyacak olan hastalar için, kök hücre kaynağı olarak kullanılmak üzere saklanmaktadır.

Kordon dokusu hangi hastalıklarda kullanılır?

Bu kök hücreler kemik, kas, kıkırdak, yağ, sinir, karaciğer dokusu gibi pek çok dokuya dönüşebilir. Kordon dokusunda bulunan kök hücreler Tip-1 Diyabet, Kalp ve Damar Hastalıkları, Felç, Alzheimer, Parkinson, Kemik ve Kıkırdak Hasarı gibi pek çok hastalığın tedavisinde kullanılabilir.

Kordon kanı mı kordon dokusu mu?

Her iki ürünün benzer özellikleri olmasına rağmen kordon kanı hematopoetik dediğimiz ve kemik iliği özellikleri taşıyan hücreleri daha çok içerirken; kordon dokusu immun düzenleme ve kemik – kıkırdak dönüşümü özelliği taşıyan kök hücreleri daha çok içermektedir.

Saklanan kordon kanı ailede kimler için kullanılır?

Kordon kanından toplanan her kök hücre, Akdeniz Anemisi gibi kan ile ilgili hastalıkların tedavisinde kullanılabiliyor. Alınan kordon kanı hem bebeğin kendisi hem de genetik eşleşme oluşur ise aile bireylerinin tedavisi içinde kullanılabiliyor.

Kordon bağı bankası nedir?

Kordon kanı ve kordon (göbek bağı) alındıktan sonra belirli işlemlerden geçirilmesi, kalite kontrol testlerine tabii tutulması ve koruyucu sıvı eklenmesinin ardından -180°C'ın altındaki sıcalıklarda saklanması kordon (göbek bağı) ve kordon kanı bankacılığı olarak adlandırılmaktadır.