Kobani sorunu nedir?

İçindekiler:

  1. Kobani sorunu nedir?
  2. Çözüm süreci ne zaman başladı?
  3. Kobani'de kim var?
  4. 6 7 Ekim olayları ne oldu?
  5. PKK ne zaman başladı?
  6. Oslo süreci ne demek?

Kobani sorunu nedir?

Suriye İç Savaşı'nın sıçradığı şehirlerden biri olan Kobani şehri ve çevresi, cihatçı örgüt IŞİD (Irak Şam İslâm Devleti) tarafından 13 Eylül'de saldırıya uğramaya başladı. ... Diyarbakır'daki protestocular, yürüyüş sonrası otobüslerle Kobani halkına destek vermek üzere Suruç sınıra hareket etti.

Çözüm süreci ne zaman başladı?

16 Temmuz 2014: 11 Temmuz'da TBMM'den Cumhurbaşkanı onayına gönderilen çözüm süreci ile ilgili kanun 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak "Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun" adıyla Resmî Gazete'de yayınlanarak yasalaştı.

Kobani'de kim var?

Mazlum Kobani (Arapça: مظلوم عبدي), Mazlum Abdi, Ferhat Abdi Şahin veya kod adı ile Şahin Cilo (d. 1967, Afrin), Suriye Demokratik Güçleri başkomutanı. ... Kendi açıklamalarına göre 2012 yılına kadar PKK'ya mensup olan Kobani, örgüt içerisinde yöneticilik dahil birçok pozisyonda görev almıştır.

6 7 Ekim olayları ne oldu?

HDP Merkez Yürütme Kurulunun çağrısının ardından terör örgütü YPG/PKK yandaşlarının 6-7 Ekim 2014'te Aynularab (Kobani) bahanesiyle gerçekleştirdiği, 2 polisin şehit olduğu, 35 kişinin yaşamını yitirdiği şiddet olaylarının üzerinden 6 yıl geçti.

PKK ne zaman başladı?

1978, Lice, Türkiye PKK/Kuruluş tarihi

Oslo süreci ne demek?

Bu anlaşma görüşmeleri İsrail ve Filistinliler arasındaki çatışmaların iki taraf arasında kalan nihai olarak çözecek bir anlaşma ve gelecekteki ilişkiler için bir çerçeve olarak düşünülmüştü. Anlaşma, Norveç'in başkenti Oslo'da 20 Ağustos 1993 tarihinde sonuçlandı.