Kuru fasulye üretimi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kuru fasulye üretimi nasıl yapılır?
  2. Fasulye yetiştiriciliği nasıl yapılır?
  3. Fasulye tek yıllık mı?
  4. Oturak fasulye ne zaman ekilir?
  5. Fasulye hangi sıklıkla sulanır?
  6. Tek yıllık sebze ne demek?
  7. Tek yıllık ve çok yıllık bitkiler nedir?
  8. Kışlık kuru fasulye ne zaman ekilir?
  9. Kuru fasulye ekilir mi?
  10. Fasulye hangi aralıklarla sulanmalı?
  11. Fasulyeye kaç günde bir su verilir?

Kuru fasulye üretimi nasıl yapılır?

Bodur veya yarı sarılıcı olan fasulye yetiştirilirken küçük tohumlardan dekara 6-7 kg, orta iri taneli tohumlardan 7-10 kg, büyük taneli tohumlardan ise 10-12 kg. ekilmelidir. Uygun ekim derinliği killi topraklarda 4-6 cm. arasında olmalıdır. Hafif bünyeli kumlu topraklarda ise bu derinlik 6-8 cm. seviyesine çıkar.

Fasulye yetiştiriciliği nasıl yapılır?

Sulama zamanları fidelerde üç yaprakçıklı asıl yaprağın görünmesi sırasında, çiçeklenmeden evvel, meyve tutumundan 10 gün sonra ve hasattan 1 ay önceki devrelerde olmak üzere sulama yapılmalıdır. Sık ve hafif sulama yapılmalıdır. Çünkü taze fasulye sık aralıklarla sulamayı sever, bol sudan hoşlanmaz.

Fasulye tek yıllık mı?

Avrupa'da fasulyenin üretimine ait ilk kayıtlar 1542 yılına rastlamaktadır. Bu gün bütün dünyada büyük ölçüde üretilen P.vulgaris ile P.coccineus türleridir ve subtropik kuşakta yayılmışlardır. ... Buna karşılık P.vulgaris tek yıllık bir bitkidir.

Oturak fasulye ne zaman ekilir?

Verimi yüksektir. Taze tüketim ve konservelik kalitesi çok iyidir. Ekim Zamanı : İlkbahar, sonbahar içindeki aylar tavsiye edilir.

Fasulye hangi sıklıkla sulanır?

Fasulye tohumlarının büyümesi için gerekli olan zamanlarda sulama işleminin yapılması gerekmektedir. Aynı zamanda fasulyelerin çapalanması son derece önemli bir etkendir. Çimlenme gözlendikten sonra her iki haftada bir çapalama işlemi yapılmaktadır. Hafif ama sık olarak sulama yapılması gerekmektedir.

Tek yıllık sebze ne demek?

Tek yıllık sebzeler: Domates, biber, patlıcan, hıyar, kavun, kabaklar, karpuz, fasulye, bezelye, bakla, bamya, ıspanak, semizotu, marul ve salatlar, fındık turbu, sarımsak. İki yıllık sebzeler: Soğan, pırasa, lahanalar, karnabahar, havuç, turp, şalgam, kereviz, maydanoz, dereotu.

Tek yıllık ve çok yıllık bitkiler nedir?

Çok yıllık ya da çokyıllık veya çok yıllık bitki (perennial), yaşam süresi en az üç yıl olan bitkiler.. Yaşam süresi tek olan bitkiler bir yıllık (annual), iki yıl olanlar ise iki yıllık (biennial) adını alırlar.

Kışlık kuru fasulye ne zaman ekilir?

Toprağa fasulye tohumunun dikilmesi için en uygun aralık Nisan ve Mayıs ayları olarak bilinmektedir. Tohum toprağa dikilmeden önce toprağın ısısı da kontrol edilmelidir. Havanın iyi olduğu bir günde toprağa ekilen fasulyeden daha yüksek bir şekilde verim alınır.

Kuru fasulye ekilir mi?

İnsan beslenmesinde yüksek protein içeren bir gıdadır. Kuru fasulye sofralarımızın vazgeçilmezidir. ... Dekara 6-10 kg kuru fasulye tohumu ekilir. 45 cm sıra arası, 8-12 cm sıra üzeri olacak şekilde ekilir. Ekim derinliği 5 cm'dir.

Fasulye hangi aralıklarla sulanmalı?

Fasulye günde kaç kere sulanmalıdır ?
  1. Fasulye çiçeklenene kadar fazla sulanmamalıdır.
  2. Aşırı sıcak ve kuru havalarda çiçeklenmesede kuru bırakılmamalı ve toprağın nemli olmasına dikkat edilmelidir.
  3. Fasulye çiçeklendikten ve meyve vermeye başladıktan sonra düzenli olarak 4-5 günde bir toprak doyana kadar sulanmalıdır.
Daha fazla öğe...

Fasulyeye kaç günde bir su verilir?

Fasulye çiçeğe duruncaya kadar fazla sulanmaz. Yine de aşırı sıcak ve kurak havalarda fideler susuz bırakılmamalıdır. Çiçeklenen ve meyveye duran fasulyeler artık düzenli sulanır. Kökü kurumadan her 4-5 günde bir doyunca su verilir.