Bebek yanaklarında kızarıklık neden olur?

İçindekiler:

  1. Bebek yanaklarında kızarıklık neden olur?
  2. Bebeklerde sivilce gibi kızarıklık neden olur?
  3. Bebeklerde yüzde kızarıklık neyin belirtisi?
  4. Vücutta döküntü neden olur?

Bebek yanaklarında kızarıklık neden olur?

Bebeklerde egzama, yanaklarda kızarıklıklarla kendini gösterir. Anne-babalar bu kızarıklıkların genellikle öpmeyle olduğunu düşünür, oysa yanılırlar. Kızarıklıklar bazen azalır bazen de belirginleşir. Aslında alerjik hassasiyetin başladığının ilk belirtisidir.

Bebeklerde sivilce gibi kızarıklık neden olur?

Bebeklerde kızarma ve kabarmaların genel nedenleri, sinek ısırığı, pişik, cilt kuruluğu, sıcak döküntüsü, kurdeşen, sivilce, besin alerjisi, diğer alerjiler gibi durumlar olabilir. Özellikle bebeklerde dönemsel olarak pişikler görülebilir.

Bebeklerde yüzde kızarıklık neyin belirtisi?

Bebek cildinde kızarıklık ve kabarmanın en sık görülen sebebi cilt kuruluğudur. Bebek cildinin nem tutma kapasitesi oldukça azdır. Nemsiz kalan cilt yüzeyinde kızarıklık ve kabarma görülmesi oldukça normal bir durumdur. Bu durumda bebeğinizin cildi onarıcı ve yatıştırıcı bir bakım rutinine ihtiyaç duymaktadır.

Vücutta döküntü neden olur?

Tüm vücutta döküntü ise genellikle içsel bir problemin işaretidir ve genellikle dört ana sebebi vardır: sindirim sistemi bozuklukları, ilaç reaksiyonları, bazı kanserler ve tiroit problemleri. Birden çok sindirim sistemi problemi tüm vücutta döküntü görülmesine yol açabilir.