Iyontoforez Kaç Seans?

İçindekiler:

  1. Iyontoforez Kaç Seans?
  2. ETS ameliyatı ne kadar sürer?
  3. İyontoforez uygulaması nasıl kullanılır?
  4. İyontoforez zararlı mı?
  5. Terleme ameliyatı nasıl yapılır?
  6. İyontoforez tekniği nedir?
  7. İyontoforez hangi akım kullanılır?

Iyontoforez Kaç Seans?

İyontoforez, el ve ayaklara, musluk suyu içerisinde 15-25 miliamperlik elektirik akımın bir cihaz ile uygulanması işlemidir. Avuç içi ve ayak tabanında görülen aşırı terlemenin tedavisinde kullanılır. Bir ay boyunca, haftada 5 gün, 20'şer dakikalık seanslar halinde toplam 20 seans olacak şekilde uygulanır.

ETS ameliyatı ne kadar sürer?

Ameliyat yaklaşık 1 ila 3 saat sürer. ETS ile bölgesel terleme tedavisinde başarı oranı, bölgeye göre değişmekle birlikte, yaklaşık olarak %98 civarındadır. Bölgesel olarak ayrı ayrı başarı oranları ise şu şekildedir: Yüzde terleme ve kızarma: %95-99.

İyontoforez uygulaması nasıl kullanılır?

İyontoforez Tedavisi Nasıl Yapılır? 15-20 mA düşük direk akım cilde 20 dakika süreyle uygulanır. Musluk suyu kullanılır, fakat bazen antikolinerjik bir ajan/ilaç (glikopirolat) suya eklenir; musluk suyu iyontoforezi yeterli olmazsa her kaba 2 mg glikopirolat ezilerek eklenir.

İyontoforez zararlı mı?

İyontoforezin uzun dönem yan etkileri yoktur. Yapılan çalışmalar musluk suyu iyontoforezinin yıllarca herhangi bir zorluk yaratmadan uygulanabileceğini göstermektedir.

Terleme ameliyatı nasıl yapılır?

Koltuk altından 0,5-1 cm'lik bir veya iki adet küçük kesi açılarak özel aletler ve kamera yardımı ile yaklaşık 30 dakikada tamamlanır. Bu sayede el, koltuk altı ve yüz terlemesi aynı seansta tedavi edilebilir. Ameliyat bittiğinde etkisi hemen başlar ve terleme kesilir.

İyontoforez tekniği nedir?

İyontoforez, direk elektrik akımı kullanarak topikal iyonize ilacın cilde verilmesidir ve hiperhidroz hastalarında ciddi yüksek etkinliği vardır. Genellikle el ve ayak terlemesi için kullanılır ayrıca uygun aparat varsa koltuk altı terlemesi için de kullanılabilir.

İyontoforez hangi akım kullanılır?

İyontoforez, elektrik akımı kullanılması yoluyla deri içine çeşitli iyonların girişidir ve hiperhidroz tedavisindeki etkinliği ve güvenilirliği uzun yıllardır bilinmektedir.