Emoji Türkçesi nedir?

İçindekiler:

  1. Emoji Türkçesi nedir?
  2. 🥲 hangi emoji?
  3. Emoji Türkçe mi?
  4. Emoji mi Imoji mi?
  5. Emoji ne demek TDK?
  6. Gülen yüz ne demek?
  7. Emojide ters kafa ne demek?
  8. Kalpli Öpücük emoji ne demek?
  9. WhatsApp sarı kalp ne demek?
  10. Göz kulak olmak ne demek TDK?
  11. Göz kırpma smile ne anlama gelir?
  12. Kalpler neyi ifade eder?
  13. Ters yüz anlamı ne?
  14. Kırmızı kalp nedir?
  15. 👄 👁 👄 ne demek?

Emoji Türkçesi nedir?

Bir Japon buluşu olan emoji, günümüz mesajlaşmalarında milyarlarca insan tarafından kullanılıyor. Türkçeye Japoncadan geçen emojide "e" resim, “moji” ise karakter anlamına geliyor.

🥲 hangi emoji?

Emoji Anlamları
EmojiAnlam
gülen yüz
😚kapalı gözlerle öpen yüz
😙gülen gözlerle öpen yüz
🥲gözü yaşlı gülümseyen yüz
26 satır daha

Emoji Türkçe mi?

Köken: Japonca 絵文字 (emoji) = e (imge) + moji (kişilik, özne, biçim).

Emoji mi Imoji mi?

Emoji kelimesindeki "E" görsel, "Moji" ise karakter anlamı taşıyor yani sanalda kişinin ifade yansıtması gibi algılayabilirsiniz emojileri.

Emoji ne demek TDK?

Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim Dergisi, 7(2), 734-748. Popüler kültürde sözsüz iletiĢimin alternatifi, dijital iletiĢimin yeni dili, duyguları anlatmaya yönelik yüz ifadelerinin yanı sıra birtakım kavram ve düĢünceleri de anlatan grafik temelli simgeler „emoji' olarak tanımlanmaktadır.

Gülen yüz ne demek?

Gözlerle gülen emoji: Bu emoji, utangaç, utandımsı bir gülümsemedir. Sevinç ifadesinden yanakları kızarmış, mutluluğu, hoşnutiyet, huzuru ve şükranı da temsil eder.

Emojide ters kafa ne demek?

Ters Kafa: Zıpır ve tatlı gülüş. Emoji ailesinin tek amuda kalkmış emojisidir. Yeteneklidir. Seviyoruz seni amuda kalkmış emoji.

Kalpli Öpücük emoji ne demek?

ÖPÜCÜK ATAN EMOJİ Önünde belirgin şekilde kalp olan bu emoji, onun biraz yaramazlık yapmak istediğine işaret edebilir. Bunun dışındaki zamanlarda muhtemelen ya konuşmayı samimi şekilde sonlandırıyor ya da size bir konuda teşekkür ediyordur.

WhatsApp sarı kalp ne demek?

Yani duygusal ilişkilerin yanı sıra dostluk sevgisi mesajlarına hizmet eder. 💛 Sarı kalp: Yeni başlangıçlar, gençlik, gün ışığı, bahar, saflık ve güç anlamları taşıyan sarı rengi, WhatsApp emojisinde mutluluk ve iyimserlik anlamı taşıyor. Yaşama sevincini temsil etmek için de tercih ediliyor.

Göz kulak olmak ne demek TDK?

Göz kulak olmak deyimi TDK'ya göre, 'Koruyup kollamak ve sahip çıkmak' şeklinde yorumlanıyor. Aynı zamanda herhangi bir şeyi ya da kişiyi korumak ile beraber gözetmek ifadeleri üzerinden de tabir etmek mümkün.

Göz kırpma smile ne anlama gelir?

Göz Kırpma: Bu emoji birden fazla anlamı taşıyor; söylediğinde ciddi olmama, şaka yapma veya flört diye bilebiliriz. ... Bu emoji çatık kaşlar ve şoke olmuş bir suratla; korkuyu, hayal kırıklığını ve olumsuz süprizleri temsil eder.

Kalpler neyi ifade eder?

Kategori: Sembol emojilerin anlamları ❤ Kırmızı kalp Kırmızı kalp, aşkın klasik sembolüdür. Tutku ve romantizm ifadesi. ... 🧡 Turunç kalp Kalp şekli, sevginin sembolüdür. Turuncu kalp, tam olmayan bir sevgiyi temsil edebilir ya da bir ilişkide olmak istemezsin ve sadece arkadaş olabilirsin.

Ters yüz anlamı ne?

Ters yüz etmek deyiminin anlamı:İçini dışına, altını üstüne getirmek ya da çevirmek.

Kırmızı kalp nedir?

Bu yüzden bir daha arkadaşınıza kalp emojisi göndermeden önce iki kez düşünmenizde fayda var. ❤️ Kırmızı kalp: Dünyada en çok kullanılan emojilerden biri olan kırmızı kalp, saf aşk duygusu ile özdeşleşiyor. Bu emoji birbirine karşı büyük tutku, sevgi ve romantizm duygusu taşıyan insanlar arasında kullanılır.

👄 👁 👄 ne demek?

Tanım: 'Merhaba' ya da'Hoşça kal' demek için kullanır.