Araç ilk nasıl çalıştırılır?

İçindekiler:

  1. Araç ilk nasıl çalıştırılır?
  2. Kontak nasıl çalıştırılır?
  3. Arabayı çalıştırmak için ne yapılır?
  4. Kontaksız araba nasıl çalıştırılır?
  5. Yarım debriyaj nasıl kullanılır?

Araç ilk nasıl çalıştırılır?

Aracı başlatmak için ilk olarak debriyaja sonuna kadar basılmalıdır. Bu işlemden sonra vites boşa alınmalıdır. Debriyaja basıldıktan ve vites boşa alındıktan sonra aracın kontağı çevrilmelidir. Daha sonra aynı anda frene basılmalıdır.

Kontak nasıl çalıştırılır?

Anahtar kontağa takılır ve birinci aşamaya kadar çevrilir. İlk çevirmede gösterge ışıkları yanacaktır. Bu gösterge ışıkları 3 saniyelik bir süre içerisinde sönecektir. Kontak bu sefer sonuna kadar, saat yönünde tekrar çevrilmelidir. 2 saniye boyunca marşa basılmış bir şekilde tutulmalıdır.

Arabayı çalıştırmak için ne yapılır?

Aracın çalıştırılma kısmında önce debriyaj ve frene basılır ardından vites boşa alınır ve araç çalıştırılır. Debriyaja basınca vites boşa düşeceğinden frene basmanız gerekir. Araç 3 aşamada çalıştırılır. İkinci kademe bir süre beklenir ve marş edilir.

Kontaksız araba nasıl çalıştırılır?

Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi genel olarak şu şekilde çalışır; otomobile ait anahtarı sürücü cebinden veya çantasından çıkarmasına gerek kalmadan, aracın yaklaşık 1,5 metre yakınına geldiği anda aracın kapı kollarında bulunan yaklaşma sensörleri tarafından algılanır ve kapı kolları veya bagaj kapağı sürücü ...

Yarım debriyaj nasıl kullanılır?

Yarım debriyaj yöntemini uygulamak için sol ayakla debriyaja, sağ ayakla ise frene sonuna kadar basılır. Daha sonra sol ayak yavaşça debriyajdan kaldırılır. Devir saatinde hareket görüldüğünde veya araç hafifçe titrediğinde yarım debriyaj uygulanmaya başlanır.