Bebeğim tek göğsümü emiyor ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Bebeğim tek göğsümü emiyor ne yapmalıyım?
  2. 3 aylık bebek anne memesini neden reddeder?
  3. 40 günlük bebek memeyi neden reddeder?
  4. Bebek memeyi nasıl kavrar?
  5. Bebek neden tek memeyi tercih eder?
  6. Bebekler ne zaman emzik tutar?

Bebeğim tek göğsümü emiyor ne yapmalıyım?

Eğer bir göğüs ucu diğerinden daha büyük ya da küçükse bebek sadece bir memeden emmeyi tercih edebilir. Bu durum bebek emmeye alıştıkça ve anne emzirmeye iyice adapte olduktan sonra düzelebilir. Burun tıkanıklığı ya da kulak enfeksiyonları bebeğin sadece bir taraftaki memeyi tercih etmesine neden olabilir.

3 aylık bebek anne memesini neden reddeder?

Kimi bebek diş çıkarma döneminde ağrılarını bastırmak amacıyla şiddetli bir emme isteği duyabilirken, kimi bebek ise emmeyi tamamen reddedebilir. Yine bu aylarda da bir bebeğin genel sağlık durumu; ateşli hastalıklar, enfeksiyonlar ve ağrılar meme reddine neden olabilir.

40 günlük bebek memeyi neden reddeder?

Bebeklerin alerji metabolizması emme adaptasyonlarını olumsuz etkileyebilir. Eğer bir bebekte çoklu besin alerjisi, inek sütü alerjisi ya da laktoz intoleransı söz konusu ise, bu bebekler çoğu zaman meme reddedebilirler. Meme reddi yapan bir bebeğin genel sağlık durumunun da kontrol edilmesi son derece önemlidir.

Bebek memeyi nasıl kavrar?

Bebeğin memenin ucu ile birlikte çevresindeki siyah kısmın girebildiği kadarını kavraması sağlanmalıdır. Bebek memeyi doğru yakaladığında ağzı büyük açık, dudakları dışa dönük, çenesi memeye değer şekilde olmalıdır Memem ucunu çevreleyen siyah kısım (areola) alt dudakta üsttekinden daha az görülmelidir.

Bebek neden tek memeyi tercih eder?

Burun tıkanıklığı ya da kulak enfeksiyonları bebeğin sadece bir taraftaki memeyi tercih etmesine neden olabilir. Bazen bebekler, anne emzirirken hangi göğüste rahat ediyorsa orada kalmak ister. Annenin rahat emzirdiği taraf bebek için de güven hissi verebilir.

Bebekler ne zaman emzik tutar?

Teorik olarak, bebekler doğdukları andan itibaren emzik kullanabilirler. Yeni doğan bebekler için tasarlanan emzikleri incelemeniz durumunda paket üzerinde 0. aydan 24. aya kadar kullanıma uygundur ibaresi görebilirsiniz.