Romanya vize işlemleri ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Romanya vize işlemleri ne kadar sürer?
  2. Romanya vizesiyle Almanyaya gidilir mi?
  3. Romanya Bükreş vize istiyor mu?
  4. Romanya Türkiye'ye karantina uyguluyor mu?
  5. Romanya vize randevusu nasıl alınır?

Romanya vize işlemleri ne kadar sürer?

Romanya Vizesi Kaç Günde Çıkar? İstanbul. Romanya vize başvuruları yaklaşık olarak 4-15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak ek belge talebi, dönemsel yoğunluklar ve resmi tatiller gibi nedenlerle bu süre uzayabilir.

Romanya vizesiyle Almanyaya gidilir mi?

Romanya Cumhuriyeti müzakereler aşamasında olması sebebi ile Romanya vizesi ile diğer Schengen ülkelerine giriş yapılamayacaktır. ... ÖNEMLİ: Almanya, Fransa, İtalya gibi (26 üye Schengen ülkesi) den alınan Schengen vizeleri ile Romanya'a giriş yapılabilmektedir ama Romanya vizesi ile bu ülkelere giriş yapılamamaktadır.

Romanya Bükreş vize istiyor mu?

Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşlarının Romanya'ya gelmeleri için vize almaları gerekmektedir. Resmi pasaport (diplomatik, hususi ve hizmet) hamili Türk vatandaşlarının Romanya'ya yapacakları 180 gün içindeki 90 günlük turistik ziyaretlerinde ise, vize almalarına gerek bulunmamaktadır.

Romanya Türkiye'ye karantina uyguluyor mu?

Ülkemizden Romanya'ya seyahatlerde 14 günlük karantina uygulaması başlamıştır. Aşağıdaki şartları haiz kimseler karantina uygulamasından muaf tutulacaktır.

Romanya vize randevusu nasıl alınır?

Romanya konsolosluğunun vize randevusu: Romanya Dışişleri Bakanlığının resmi web sitesi olan evisa.mae.ro web adresinden alınacaktır. Türkiye'de bulunan İstanbul, Ankara ve İzmir Romanya Konsolosluklarından kısa ve uzun dönem vize randevusu alabilmek için kullanılacak olan tek web sitesi evisa.mae.ro web adresidir.