10 yaşındaki çocuğun şekeri kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. 10 yaşındaki çocuğun şekeri kaç olmalı?
  2. Çocuklarda neden şeker çıkar?
  3. Bebeklerde şeker hastalığı olur mu?
  4. Tip 1 diyabet kimlerde gorulur?

10 yaşındaki çocuğun şekeri kaç olmalı?

Çocuklarda açlık kan şekeri değerleri şunlar olmaktadır: 50-70 mg/dl arasındaki değerler çocuklarda düşük kan şekeri olduğunu ifade etmektedir. 70-100 mg/dl arasındaki değerler normal olarak kabul edilmektedir. 100-125 mg/dl arasındaki değerler ise prediyabeti simgelemektedir.

Çocuklarda neden şeker çıkar?

Önceden daha çok ileri yaşlarda rastladığımız şeker hastalığı çocuklarda da görülmeye başlanmıştır. Bunun ana nedeni çocukların bebeklikten itibaren yanlış şekilde beslenmesidir. Çocuklarda şeker hastalığı belirtileri insülin hormonunun çalışma mekanizmasında bozulma meydana geldiğinde ortaya çıkar.

Bebeklerde şeker hastalığı olur mu?

Tip 1 diyabet en sık 5-15 yaş grubunda görülse de 1 yaşın altındaki bebeklerde bile ortaya çıkabiliyor. Güzel haber ise sinsi ilerleyen tip 2 diyabetin aksine erken dönem belirtiler vermesi. Bu sayede zamanında müdahale edilebiliyor ve çocuk kaliteli bir yaşam sürebiliyor.

Tip 1 diyabet kimlerde gorulur?

Tip 1 diyabet daha çok gençler ve çocuklarda görülürken, Tip 2 diyabet ise daha çok kilolu erişkin insanlarda görülmektedir. Bu tiplerin dışında gebelik sırasında görülen Gestasyonel Diyabet ve bazı genetik bozukluklar sonucu oluşan (MODY) diyabet tipleride vardır.