Kentsel dönüşüm taşınma yardımı 2021 ne kadar?

İçindekiler:

  1. Kentsel dönüşüm taşınma yardımı 2021 ne kadar?
  2. Kentsel dönüşüm nasıl öğrenilir?
  3. Kentsel dönüşüm harç muafiyetinden kimler yararlanabilir?
  4. Taşınma parası nasıl alınır?
  5. Taşınma bedeli ne kadar?

Kentsel dönüşüm taşınma yardımı 2021 ne kadar?

Kentsel dönüşüm kira yardımı hakkında sizleri detaylı bilgiler derledik. Kentsel dönüşümden dolayı kira yardımı almak isteyenler belirli bir miktarda ödeme alabiliyor. 2021 yılında yapılan kentsel dönüşüm kira yardımları 7 lira arasında değişiyor.

Kentsel dönüşüm nasıl öğrenilir?

Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm sorgulama sayfası (http://cbssr.ibb.gov.tr/kentseldonusum/) üzerinden, TC. Kimlik numaranız, ilçe, ada, parsel gibi konut bilgilerini doldurduktan sonra seçilen parselin kentsel dönüşüm alanında olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.

Kentsel dönüşüm harç muafiyetinden kimler yararlanabilir?

Öncelikle belirtmek gerekir ki kentsel dönüşüm harç muafiyetinden dönüşüme konu olan yapıların inşası işini yüklenen müteahhitler ile malik ve en az bir yıldır kiracı veya sınırlı hak sahibi olarak riskli yapıyı kullanan gerçek kişiler veya özel hukuk tüzel kişileri yararlanabilmektedir.

Taşınma parası nasıl alınır?

Devletin taşınma yardımı vermesindeki asıl amaç, kiracıların kentsel dönüşüm kapsamında mağduriyet yaşamamasıdır. Bunun için devlet tarafından kira ve taşınma masrafları karşılanır. Bu yardımdan faydalanabilmek için bölgedeki en yakın Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne dilekçe yazılarak müracaat edilmelidir.

Taşınma bedeli ne kadar?

6306 sayılı kanun uygulama yönetmeliğinde belirlenen usul ve esaslara göre; Ankara, İstanbul ve İzmir'de yaşayan kiracılara 2016 yılı için defaten yapılan taşınma yardımı 1.590 TL'dir. Adana, Antalya, Bursa ve Konya'da 1.500 TL'dir. Diğer illerde ise iline göre 1,380 TL ile 990 TL arasında değişmektedir.