Bağ-Kur iptal edilir mi?

İçindekiler:

  1. Bağ-Kur iptal edilir mi?
  2. Bağ-Kur nasıl iptal edilir?
  3. Işyeri açanların Bağ-Kur ödeme zorunluluğu var mı?
  4. Bağkur geriye dönük borçlanma var mı?
  5. Bağkur fazla ödeme iadesi nereden alınır?
  6. Bağ-Kur kaydı zorunlu mu?
  7. Bağkurlular SSK'ya geçebilir mi?
  8. Geriye dönük Bağ-Kur yapılandırması var mı?
  9. Bağkur Borç yapilandirma ne zaman?

Bağ-Kur iptal edilir mi?

Bağ-Kur borçlularının sildirme ve dondurma işlemi için Ocak ayı sonuna kadar () SGK'ya mutlaka başvuru yapması gerekmektedir. Başvurunun ardından vatandaşların dosyalarının yer aldığı Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ya da merkezlerine yapmaları gerekiyor.

Bağ-Kur nasıl iptal edilir?

Bağkur Kapatma İşlemleri İçin Ne Yapılmalıdır? Bağkur'dan çıkmak istendiğinin belirtildiği bir dilekçe ile Bağkur kapatma talebi Sosyal Güvenlik Kurumu'na iletilmelidir. Tek bir kapatma dilekçesi ile bu işlemin yapılabilmesi mümkündür.

Işyeri açanların Bağ-Kur ödeme zorunluluğu var mı?

Şirket sahipleri, ortakları ve kendi adına çalışanlar, yani Bağ-Kur'lular, tarihinden itibaren kendi şirketlerinde SSK'lı olarak çalışamıyor, kendilerini SSK'lı gösteremiyorlar. Bağ-Kur'lu olmak zorundalar ve Bağ-Kur üzerinden, yani 4/B'li olarak emekli olmak durumundalar.

Bağkur geriye dönük borçlanma var mı?

Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasına imkan sağlayan 7326 sayılı Yapılandırma Yasası, babanız gibi Bağ-Kur kapsamında çalışması olup da kayıt ve tescilini yaptırmamış olanlara geçmişe dönük Bağ-Kur tescili ve borçlanma hakkı vermiyor.

Bağkur fazla ödeme iadesi nereden alınır?

Prim iadesi parasını talep etmek için Sosyal Güvenlik Kurumu'na dilekçe ile başvuru yapılmalıdır. Dilekçe ile başvuru yapılan Sosyal Güvenlik Kurumu, durumu inceleyerek şartları taşıyıp taşımadığına bakar. Sosyal Güvenlik Merkezi ya da SGK İl Müdürlükleri'ne başvuru yapılabilir.

Bağ-Kur kaydı zorunlu mu?

Dolayısıyla zorunlu Bağ-Kur sigortalılığı kapsamına giren kişinin kendisinin SGK'ya başvurup başvurmadığına bakılmaksızın, yukarıda belirtilen kapsamda faaliyetine başlayan, kaydını veya tescilini yaptıran kişiyi ilgili kurum veya kuruluşun (vergi dairesi, ticaret sicil memurluğu, ziraat odası, esnaf ve sanatkârlar ...

Bağkurlular SSK'ya geçebilir mi?

Bağkur'lu iseniz ve SSK'ya geçmeyi düşünüyorsanız emekliliğinize en az 3.5 yıl olması gerekmektedir. Daha önce Bağkur ödemesi yapanlar SSK'ya geçişten sonra hizmet birleştirme yaparlar. SSK'ya geçip hizmet birleştirme işlemini tamamlayan vatandaşların emekli olma şartlarını SSK Müdürlüğü belirler.

Geriye dönük Bağ-Kur yapılandırması var mı?

Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasına imkan sağlayan 7326 sayılı Yapılandırma Yasası, babanız gibi Bağ-Kur kapsamında çalışması olup da kayıt ve tescilini yaptırmamış olanlara geçmişe dönük Bağ-Kur tescili ve borçlanma hakkı vermiyor.

Bağkur Borç yapilandirma ne zaman?

Yapılandırmadan yararlanacak vatandaşların, SGK'ya prim borçları için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021, peşin ve ilk taksit son ödeme tarihi ise . Bağ-Kur sigortalılar ve isteğe bağlı sigortalılar ve primini kendisi ödeyen vatandaşlar, yapılandırma müracaatlarını e-Devlet üzerinden yapabiliyor.