Motor suyuna antifriz konulur mu?

İçindekiler:

  1. Motor suyuna antifriz konulur mu?
  2. Motor antifriz suyu ne zaman değişir?
  3. Ne kadar antifriz konulmalı?
  4. Kışın arabaya antifiriz nasıl konulur?
  5. Antifriz kullanımı nasıl olmalıdır?
  6. Arabaya antifiriz nasıl konur?
  7. Kışın arabaların motor suyuna neden antifiriz konulur?
  8. Motor suyuna normal su konur mu?
  9. Antifriz ne zaman konur?
  10. Antifriz ne renk olur?
  11. Araç su seviyesi nasıl ölçülür?
  12. Hararet suyu ne kadar olmalı?

Motor suyuna antifriz konulur mu?

Antifiriz soğuk havalarda aracın ihtiyaç duyduğu bir kış bakımı olarak görülse de aslında her mevsim kullanılmalıdır. Bir alkol çeşidi olan antifiriz; araç motorunun ve motor bağlantılarının donmasını ve ısınmasını engelleyen bir sıvıdır. Antifiriz içindeki 'glikol' sayesinde suyun donma derecesinin düşmesini sağlar.

Motor antifriz suyu ne zaman değişir?

Motorunuzun aşırı ısınma veya donma riskini ortadan kaldırmak için her kış mevsimi başlamadan önce aracınızdaki antifriz seviyesini ölçtürün. Genel olarak aracınızdaki antifrizin, iki yılda bir değişmesi tavsiye edilir.

Ne kadar antifriz konulmalı?

Bununla birlikte, sıvı üreticileri yüzde 70'den fazla antifriz kullanılmasına tavsiye ederken, sıcak iklime sahip yerlerde ise bu oran yüzde 60'a kadar düşebilmektedir. Fakat antifriz üreticilerinin çoğu ideal olarak yüzde 50 su ve yüzde 50 antifriz oranını tavsiye etmektedir.

Kışın arabaya antifiriz nasıl konulur?

Antifriz koyarken otomobilinizin soğuduğundan emin olarak işe başlamanız gerekir. Kaputun altındaki radyatör bölmesinin tahliye kapağını açıp içindeki tüm suyu boşalttıktan sonra kapağı sıkıca kapatmalısınız. Ardındansa radyötörün içine antifrizi yavaşça dökebilirsiniz.

Antifriz kullanımı nasıl olmalıdır?

Antifriz tek başına kullanılan bir kimyasal değildir. Araçlarda su ile karıştırılarak kullanılması gerekmektedir. Antifrizin bilinen tek zararı yılların getirdiği aşınma ile soğutma sisteminde zayıflayan noktaları delinmesini hızlandırmasıdır.

Arabaya antifiriz nasıl konur?

Antifriz koyarken otomobilinizin soğuduğundan emin olarak işe başlamanız gerekir. Kaputun altındaki radyatör bölmesinin tahliye kapağını açıp içindeki tüm suyu boşalttıktan sonra kapağı sıkıca kapatmalısınız. Ardındansa radyötörün içine antifrizi yavaşça dökebilirsiniz.

Kışın arabaların motor suyuna neden antifiriz konulur?

Antifriz, radyatörü ve soğutma sistemini pas gibi yabancı ve zarar veren maddelerden koruyarak aracın ömrünü artırır. Kış aylarında kullanılan antifriz, motor suyunun donma derecesini yükselterek donmasını önler ve bu sayede motorun zarar görmesini engeller.

Motor suyuna normal su konur mu?

İdeal bir soğutma suyu karışımı %50 antifriz ve %50 sudan oluşur. Bu nedenle musluk suyun yerine damıtılmış su kullanılması gerekir.

Antifriz ne zaman konur?

Antifriz genellikle donmayı önleyici madde olarak biliniyor. Haliyle sadece kışın kullanılması gerektiğini düşünenler olabiliyor. Ancak antifriz sadece donma noktasını değil aynı zamanda kaynama noktasını da yükselten bir madde. Dolayısıyla yalnızca kışın değil yılın her mevsiminde kullanılması gerekiyor.

Antifriz ne renk olur?

Japonya'da üretilen otomobillerde genellikle kırmızı renkte antifriz kullanılıyor. Avrupa ve Uzak Doğu menşeli otomobillerde genellikle mavi ya da kırmızı, Amerikan menşeli otomobillerde ise yeşil ya da turuncu antifriz tercih ediliyor.

Araç su seviyesi nasıl ölçülür?

Motor soğutma suyu seviyesini kaputun altında bulunan deposunun üzerindeki seviye göstergesine bakarak kolayca anlaşılabilir ancak seviye okuma işlemi yapılırken motorun soğuk olması ve aracın düz bir zeminde durması gerekmektedir. Soğutma suyu seviyesi Min çizgisinin altına veya Max çizgisinin üzerinde olmamalıdır.

Hararet suyu ne kadar olmalı?

İdeal bir soğutma suyu karışımı %50 antifriz ve %50 sudan oluşur. Bu nedenle musluk suyun yerine damıtılmış su kullanılması gerekir. Çoğu radyatör yaklaşık 2 galon sıvı tutabilir.