Ekspertiz ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Ekspertiz ne demek TDK?
  2. Ekspertiz nedir ne iş yapar?
  3. Oto Ekspertiz ne demek?
  4. Oto Ekspertizin temel amacı nedir?
  5. Oto Ekspertiz sertifikası nasıl alınır?

Ekspertiz ne demek TDK?

a. Bilirkişi tarafından yapılan inceleme.

Ekspertiz nedir ne iş yapar?

Oto Ekspertiz Ne İş Yapar? Sigorta eksperleri arasında en fazla payına sahip olan oto ekpertizliğinde, eksperler, kaza veya farklı bir nedenden dolayı meydana gelmiş hasarın nedeninden, hasarın ortaya çıkardığı maliyete kadar geniş bir yelpazede tespit yapmakla görevlidirler.

Oto Ekspertiz ne demek?

Aracın geçmişte olan bir kazası, değişen parçası ya da mekanik aksamında herhangi bir bozulma var mı diye bir uzman tarafından bakılır. Bu işleme oto ekspertiz işlemi denilmektedir. Bu işlem sonucunda araç için bir rapor hazırlanır. Rapora göre kişi aracın tüm detaylarını görebilmektedir.

Oto Ekspertizin temel amacı nedir?

Oto ekspertiz işlemleri ilgili aracın geçmişte yaşadığı kazalardan değişen parçalara, mekanik aksamında bozulan yerlerden yakın zamanda masraf çıkarabilecek tüm noktalara kadar otomobilin incelenmesinden oluşmaktadır.

Oto Ekspertiz sertifikası nasıl alınır?

Oto Ekspertiz Tse belgesi; Türk Standartları Enstitüsüne başvurarak TS 13805 Standartı için TSE Hizmet yeterlilik belgelerini almaları gerekmektedir. Araç ekspertiz (oto ekspertiz) hizmeti veren firma veya şahıs firması öncelikle bağlı bulunduğu Ticaret il müdürlüğünden cokey numarasını alması gerekmektedir.