Marul ne kadar sürede büyür?

İçindekiler:

  1. Marul ne kadar sürede büyür?
  2. Evde marul kaç günde yetişir?
  3. Marul saksıda yetişir mi?
  4. Göbek marul tohumu ne zaman ekilir?
  5. Göbek marul nasıl yetiştirilir?
  6. Kıvırcık kaç günde bir sulanmalı?
  7. Marul sulaması nasıl yapılır?
  8. Kıvırcık kaç günde bir sulanır?
  9. Marul eksi kaç derece soğuğa dayanır?
  10. Kıvırcık marul kaç günde yetişir?
  11. Yaz marulu ne zaman ekilir?

Marul ne kadar sürede büyür?

Marul tek yıllık serin iklim sebzesidir. Yetişme süresi 2-3 ay gibi kısa süreli olan salata ve marul tiplerinde açıkta ve örtü altında değişik mevsimlere uygun olarak ıslah edilmiş çeşitlerle arka arkaya yılın 12 ayı üretim yapmak mümkün olmuştur.

Evde marul kaç günde yetişir?

İşlenmiş toprağa marul tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 1 cm arasında kapatınız. Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla örtünüz. Düzenli olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 8-12 gün içerisinde gerçekleşecektir.

Marul saksıda yetişir mi?

Evde marul yetiştirmek için seçeceğiniz saksının çok derin olmamasına özen gösterin. Birden fazla marul ekecekseniz marulların büyüdükçe yapraklanıp birbirinin üstünü kapatmaması için ya uzun saksıları seçmelisiniz ya da her bir marul fidesi için ayrı ayrı küçük saksılar almalısınız.

Göbek marul tohumu ne zaman ekilir?

Yayla şartlarında tohum Martta ekilir, Nisan, Mayısta dikilir, hasat Temmuz-Eylül aylarında olur. Fideler 6-7 yapraklı olunca tarlaya dikilirler. Yaprak salata, yağlı baş salata ve marul çeşitleri nispeten daha küçük olduğundan, kıvırcık baş salatalara göre daha dar aralıkla dikilmelidir.

Göbek marul nasıl yetiştirilir?

Toprağın işlenebilirliği olduğu sürece yıl boyu ekim yapılabilir. İyi bir çimlenme için toprak sıcaklığı 4,4 ºC ile 26,7 ºC arasında, en uygun hava sıcaklığı 24ºC olmalıdır. Ekimden 6-10 gün sonra tohumlar çimlenir ve toprak yüzüne çıkarlar. Bitkiler 3-4 yapraklı olduğu zaman yastıklarda seyreltme yapılır.

Kıvırcık kaç günde bir sulanmalı?

Sulama Programı Aksi halde, her 1-3 günde bir sulama yapın. Sıcak havalarda, yüksek nem oranını korumak için palslı sulama yapmak tercih edilir.

Marul sulaması nasıl yapılır?

Sulama: Marul sulama işlemini seven bir bitki olsa da, fazla sulama durumunda yaprakları çürüyecektir. Marul bitkisinin toprağı her zaman nemli olmalıdır. Sulama sıklığını belirlemek için parmağınızla toprağa bastırabilirsiniz. Eğer toprak çok kuruysa su verin.

Kıvırcık kaç günde bir sulanır?

Sulama Programı Aksi halde, her 1-3 günde bir sulama yapın. Sıcak havalarda, yüksek nem oranını korumak için palslı sulama yapmak tercih edilir.

Marul eksi kaç derece soğuğa dayanır?

Marullar donlara karşı da oldukça dayanıklıdırlar. Açıkta yapılan yetiştiricilikte bitkiler -4 -5 ºC'lik düşük sıcaklıklara fazla bir zarar görmeden dayanabilmektedirler.

Kıvırcık marul kaç günde yetişir?

Çoğu zaman, çeşide bağlı olarak ekimden 60 – 90 gün sonra hasat yapılır. Marul hasadının sabah yapılması daha uygundur.

Yaz marulu ne zaman ekilir?

Marul tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Marul tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir.