Lohusa kanı kokar mı?

İçindekiler:

  1. Lohusa kanı kokar mı?
  2. Lohusalıkta kokulu akıntı neden olur?
  3. Doğumdan sonra kokulu kanama neden olur?
  4. Lohusalık kanaması ne kadar sürer?
  5. Sezaryen ameliyatından sonra ne zaman adet görülür?

Lohusa kanı kokar mı?

Doğumdan yaklaşık 6 hafta sonra bu tüm bu vajinal akıntılar kesilmesini bekleriz. Löşi içeriği açısından enfeksiyona yatkınlık yarattığı için kötü kokulu yoğun akıntılarınız olduğunda mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekli. Bu dönemde hijyene çok dikkat edilmelidir.

Lohusalıkta kokulu akıntı neden olur?

Kokulu veya miktarca fazla akıntı Amacı rahmin içindeki "hamileliğe bağlı kalıntıların" atılmasıdır. İlk günlerde kanama şeklinde olan bu akıntı kısa zamanda pembeleşir, daha sonra rengi sararır ve nihayet beyazlaşarak lohusalık bittiğinde tümüyle biter.

Doğumdan sonra kokulu kanama neden olur?

Kötü kokulu bir akıntı enfeksiyon belirtisidir. Özellikle beraberinde karın ağrısı ve ateş gibi belirtiler de söz konusu olduğunda sıklıkla endomiyometrit (rahim ve rahim iç zarı enfeksiyonu) söz konusudur. Tek başına kötü kokulu akıntı basit bir bakteriyel vajinit belirtisi olabilir.

Lohusalık kanaması ne kadar sürer?

Kanama-loşi takibi yapılmalı:Doğum sonrası ilk 2 gün kırmızı-vişne çürüğü renkte bir akıntı normaldir. 2-10 günler arası renk pembe-kahverengi hale döner. Lekelenme tarzında kanama doğumdan sonra özellikle emziren annelerde 6. haftaya kadar devam edebilir.

Sezaryen ameliyatından sonra ne zaman adet görülür?

Doğumun ardından 6-8 hafta sonra oluşan yumurtlamadan yaklaşık 15 gün sonra adet kanaması başlamaktadır.