Down sendromlu bireyler üreyebilir mi?

İçindekiler:

  1. Down sendromlu bireyler üreyebilir mi?
  2. Down sendromu olan insanlar neden birbirine benzer?
  3. Down Sendromu konuşabilir mi?
  4. Down sendromlu gebelik tekrarlar mi?
  5. Otizm ve Down sendromu arasındaki fark nedir?
  6. Iki Down sendromlu cinsel ilişkiye girebilir mi?

Down sendromlu bireyler üreyebilir mi?

Erkek hastalar genellikle infertildir (kısırdır) ama down sendromlu kadın bireylerin üreme fonksiyonları normal olabilir.

Down sendromu olan insanlar neden birbirine benzer?

Down Sendromu'ndaki farkların hepsi 21. kromozom çiftindeki fazlalıktan kaynaklanmalarıdır. Bu insanların karakteristik görünüşlerine sebep olan bu kromozom fazlalığındaki aşırı ifadedir fakat hangi genlerin bu görünüşe sebep olduğu hala bulunabilmiş değildir.

Down Sendromu konuşabilir mi?

Aslında Down sendromlu bebekler ve çocuklar çok güzel iletişim kurar ve jestlerle, yüz ifadeleri ile istediklerini anlatırlar. Fakat konuşma becerileri özellikle geç gelişir.

Down sendromlu gebelik tekrarlar mi?

Down Sendromu Tekrarlar mı? Down sendromlu çocuğa sahip olan ebeveynlerin ikinci gebeliğinde down sendromlu bebek sahibi olma ihtimali %1'dir. Bu oran, daha önce down sendromlu bebek doğurmayan anne adaylarında %0,1'dir.

Otizm ve Down sendromu arasındaki fark nedir?

Otizm erkek çocuklarda kız çocuklara oranla daha fazla görülürken, Down Sendromunda cinsiyet ayrımı olmayıp kız ve erkek çocuklar da eşit olarak görülebilmektedir. Otizm ve Down Sendromu arasındaki fark olarak bakıldığında Down Sendromunda genetik faktörler etkili iken, otizmin sebebi kesin olarak bilinmemektedir.

Iki Down sendromlu cinsel ilişkiye girebilir mi?

Cevap "evet" ise şu sonuç ortaya çıkıyor: "Down Sendromlu bireyler bekar kalmalıdır. Her ne kadar cinsel duyguların varlığı, doğuştan gelen fiziksel ihtiyaçların arasında (yemek yemek, tuvalete gitmek, uyumak ) yer alsa da bütün yaşamları ve eğitimleri cinsel etkileşimi engellemeye yönelik olmalıdır."