Kendini sıkma hastalığı nedir?

İçindekiler:

  1. Kendini sıkma hastalığı nedir?
  2. Diş sıkma hastalığı nasıl tedavi edilir?
  3. Istem dışı kas hareketi nedir?
  4. Diş sıkma kendiliğinden geçer mi?
  5. Geceleri dişleri sıkma hastalığına ne ad verilir?
  6. Istemsiz hareketler nedir?

Kendini sıkma hastalığı nedir?

Bir hareket bozukluğu hastalığı olan distoni kaslarda istemsiz hareketlere yol açar. Parkinson ve esansiyel tremordan sonra en sık karşılaşılan hareket bozukluğu türü olan distoni, yavaş tekrarlayan hareketler veya anormal duruş (postür) ile karakterizedir.

Diş sıkma hastalığı nasıl tedavi edilir?

Bu tedaviler arasında stres terapisi, rahat uyumayı sağlayıcı önlemler, kas gevşetici ilaç uygulaması, hatalı yapılmış diş dolgusu ve kaplamaların yenilenmesi, eksik olan dişlerin yerine koyulabilmesi için protez uygulamaları öne çıkıyor.

Istem dışı kas hareketi nedir?

Distoni, beyin tarafından iletilen sinyalin yanlış gönderilmesi sonucunda, vücutta belirli bir bölgede ya da yaygın şekilde oluşan istemsiz kas spazmlarına verilen genel bir tanımlamadır. Vücudun bir bölgesinden başlayarak (göz, boyun, kollar ve eller gibi) bazı durumlarda ağrılı bir şekilde gelişir.

Diş sıkma kendiliğinden geçer mi?

Birçok vakada, özellikle küçük yaştaki çocuklarda görülen bruksizm (diş sıkması) herhangi bir tedaviye gerek olmadan kendiliğinden iyileşir ve yetişkinler genellikle dişlerini terapi gerektirecek kadar kötü sıkmaz veya gıcırdatmaz.

Geceleri dişleri sıkma hastalığına ne ad verilir?

Bruksizm (diş sıkma hastalığı), birçok nedene bağlı olarak meydana gelmekle birlikte bilinen en yaygın nedeni strestir. Güne yorgun ve halsiz başlama, çene kaslarında ağrılar, dişlerde aşınmalar ya da kırılmalar bruksizm (diş sıkma, diş gıcırdatma) hastalığının belirtileri olabilir.

Istemsiz hareketler nedir?

Genel olarak kaslarda meydana gelen istem dışı hareketler ve kasılmalar olarak adlandırılan istem dışı hareket bozukluğu, distoni denilen bir kasta ya da kas grubunda sürekli olarak kasılma ve gevşeyememe durumudur.