Pankreas hangi hastalıklara yol açar?

İçindekiler:

  1. Pankreas hangi hastalıklara yol açar?
  2. Pankreas hastalığının adı nedir?
  3. Pankreas iyi Calismazsa ne olur?
  4. Pankreas kanseri tanısı nasıl konur?

Pankreas hangi hastalıklara yol açar?

Pankreas hastalıkları, pankreastaki sorunun ne zaman başladığına, uzun süreli olup olmadığına ve belirtilerine göre değişiklik gösterir. Akut pankreatit, kronik pankreatit, kalıtsal pankreatit ve pankreas kanseri, pankreas hastalıklarının çeşitlerindendir.

Pankreas hastalığının adı nedir?

Pankreası oluşturan hücrelerin normal sınırlar içerisindeki işlevlerini yitirerek kontrolsüz bir şekilde bölünüp bir tümör halini almasına pankreas kanseri adı verilir.

Pankreas iyi Calismazsa ne olur?

Kronik Pankreas Enfeksiyonu (Kronik Pankreatit) Pankreas dokusu imha edilir ve bunun yerini yara dokusu alır. Bunun sonucunda pankreasın işlevsel hücreleri imha olur. Bunun neticesinde pankreas enzimi eksikliği nedeniyle sindirim bozuklukları ve insülin eksikliği nedeniyle kan şekeri hastalığı oluşur.

Pankreas kanseri tanısı nasıl konur?

Pankreas kanseri tanısı genellikle çeşitli kan testleri yardımı ile pankreas ve etrafının detaylı görüntülenmesi ile konur. Kanser hücrelerinin pankreas içinde ve dışında ne kadar yayıldığını belirlemek amacıyla yapılan bu testler sayesinde evreleme (kanserin yayılma durumu) gerçekleştirilir.