Bademcikler Neden sürekli iltihaplanır?

İçindekiler:

  1. Bademcikler Neden sürekli iltihaplanır?
  2. Bademcik iltihaplanması ne yapar?
  3. Bademcik iltihabı tehlikeli midir?
  4. Kronik bademcik iltihabı nedir?
  5. Bademcik iltihabı öldürür mü?

Bademcikler Neden sürekli iltihaplanır?

Boğaz enfeksiyonunun nedeni çoğunlukla virüs ve bakterilerdir. Özellikle tonsilit olarak da bilinen bademciklerin iltihaplanmasının en yaygın nedeni beta hemolitik streptokoklardır. Vücudu hastalıklardan koruyan beyaz kan hücreleri (lökosit) üreten bademciklerin görevi, bu anlamda bakteri ve virüsleri uzak tutmaktır.

Bademcik iltihaplanması ne yapar?

Kusma, baş ağrısı ve halsizlik görülebilir. Boğaz ağrısı ve boğazda kuruluk hissi vardır. Boğaz ve tonsiller şiş ve kırmızı görünür. Bazen bademcikler üzerinde beyaz iltihabi bir tabaka gözlenebilir ve boyundaki lenf bezleri şişebilir.

Bademcik iltihabı tehlikeli midir?

Bademcikte üreyen mikroplar eklemlere yayılarak eklem romatizmasına, böbreklere yayılarak böbrek iltihaplarına, en tehlikeli olarak da kalp kapakçıklarına ve zarına yayılarak kalp iltihabına yola açabilir. Bu risklerden dolayı senede 5-6 kezden fazla bademcik iltihabı geçirme durumunda hastalara ameliyat öneririz.

Kronik bademcik iltihabı nedir?

Kronik bademcik enfeksiyonu nedir? Bademcik enfeksiyonları uygun antibiyotiğe rağmen 6 ayda tam bir iyileşme gösteremiyorsa artık kronikleşmiş demektir. Bu durumda hastalarda ağız kokusu, boyunda iyileşmeyen şişlikler (lenfadenopati) ve sık tekrarlayan boğaz ağrıları görülebilir.

Bademcik iltihabı öldürür mü?

Karataş, “Öyle ki yeterli medikal ve cerrahi tedavi uygulanmayan bademcik iltihapları ileri yaşlarda ölüme yol açabilen kalp rahatsızlıklarının nedeni olabiliyor” diye konuştu.