Basketbolda paslar nedir?

İçindekiler:

  1. Basketbolda paslar nedir?
  2. Basketbolda temel duruş ne demek?
  3. Ribaunt mu ribaund mu?
  4. Bauns pas ne demek?
  5. Basketbol Top Sürme nasıl yapılır?

Basketbolda paslar nedir?

Aynı takımda oynayan oyuncuların tek ve çit el kullanarak bir birlerine top aktarmalarına pas adı verilir. Basketbolda pas yapmanın ana amacı topu takım kontrolü altında tutarak rakip takıma etkili bir hücum gerçekleştirmektir. Başarılı bir pas için topu doğru zamanda doğru kişiye ve doğru şekilde atmak gerekmektedir.

Basketbolda temel duruş ne demek?

Basketbolun temel duruşunda; ayaklar omuz genişliğinde açık ve birbirine paraleldir. Tüm ayak tabanı yer ile temas eder. Dizler hafif bükülü, gövdenin üst kısmı hafifçe öne eğiktir.

Ribaunt mu ribaund mu?

Ribaund basketbolda bir topun basketbol potasına çarpıp havada döndükten sonra basket olmadan havada tutulmasına denir. İki tür ribaund vardır; birinci ribaund Savunma Ribaundu, ikincisi ise Hücum Ribaundudur. ... Hücum Ribaund'u ise rakip takımın potasından ribaund almaktır.

Bauns pas ne demek?

Topu yere(zemine) vurarak verilen pastır. Bu pası verirken, pası vereceğiniz kişi aranızdaki mesafe 2/3 oranında olması gerekir. Pası vermeden önce bir ayağınız bir adım öne atılır ve atılacak pas daha dengeli olmasıyla birlikte daha kolay olur.

Basketbol Top Sürme nasıl yapılır?

Basketbolda amaç topu el ile sürerek pota adı verilen rakip takımın çemberine topu geçirmektir. Böylece sayı kazanılır. Basketbol, açık sahada oynandığı gibi kapalı sahada da oynanabilir.