Vecihi Hürkuş Kimdir Kısaca Hayatı?

İçindekiler:

  1. Vecihi Hürkuş Kimdir Kısaca Hayatı?
  2. Vecihi Hürkuş ne mühendisidir?
  3. Kendi uçaklarını yapmayı başaran mühendis ve Türk pilotu kimdir?
  4. Vecihi Hürkuş ne zaman doğdu?
  5. Vecihi Hürkuş nerede esir düştü?

Vecihi Hürkuş Kimdir Kısaca Hayatı?

Vecihi Hürkuş (, İstanbul - 16 Temmuz 1969), Türk pilot, mühendis ve girişimcidir. Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden biridir, Türkiye'nin ilk uçak tasarımcısı ve üreticisidir, Türkiye'nin ilk yerli uçağını üretmiştir.

Vecihi Hürkuş ne mühendisidir?

Tophane Sanat Okulu'nda güzel sanatlar eğitimi alan Hürkuş, gönüllü olarak Balkan Savaşı'na katıldı, daha sonra I. Dünya Savaşı'nda, Bağdat cephesinde uçak mühendisi olarak görev yaptı. 1917 senesinde, Kafkas Cephesi'nde bulunduğu sırada bir Rus uçağını düşürerek 'Düşman Uçağını Düşüren İlk Türk Pilotu' ünvanını aldı.

Kendi uçaklarını yapmayı başaran mühendis ve Türk pilotu kimdir?

Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Vecihi Hürkuş, Türkiye'nin ilk uçak tasarımcısı ve üreticisidir. Vecihi Hürkuş, tarihinde, İstanbul'da doğdu. Üç çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olan Hürkuş'un babası Gümrük Müfettişi Faham Bey annesi Zeliha Niyir Hanım'dı.

Vecihi Hürkuş ne zaman doğdu?

Vecihi Hürkuş/Doğum tarihi

Vecihi Hürkuş nerede esir düştü?

ise bir hava savaşında kendi kullandığı uçak Ruslar tarafından düşürüldü. Yaralanan Hürkuş, uçağını Rusların eline geçmemesi için yaktı. Ancak kendisi esir düştü ve Hazar Denizi'ndeki Nargin Adası'na gönderildi. Buradan Azeri Türklerinin yardımıyla kaçtı.